Čez planke

Zasavc.net - 06. 09. 2018

Radeški župan je tudi direktor tovarne, brez katere Radeč v sedanji podobi ne bi bilo. Papirnica je dolga desetletja uravnavala življenje v kraju, dajala kruh številnim družinam. Še danes je najpomembnejša firma. Občina je mlada in med manjšimi v Sloveniji, vendar uspešna in vredna obiska. To potrjuje tudi župan Tomaž Režun, ki je ponosen na napredek, izgled in možnosti, ki jih imajo Radečani za hitrejši razvoj.
Zasavc.net - 01. 09. 2018

Radeče so ena najmlajših slovenskih občin. Občina je tudi med manjšimi v Sloveniji. Njeno ozemlje ima zanimivo obliko, saj je pomanjšana in zrcalno obrnjena podoba Slovenije. Samostojna občina je od januarja 1995, ko se je odcepila od občine Laško. Zgodovina Radeč je zanimiva, saj so bile nekoč pomembno središče. Pa tudi današnji utrip ni od muh, saj so Radečani poznani kot pozitivni ljudje, pripravljeni prijateljsko stisniti roko vsakomur z dobrimi nameni. V septembru bomo občino in njene ljudi podrobno spoznali tudi v našem spletnem časopisu Zasavc.net.
Zasavc.net - 18. 07. 2018

Konec junija je Občina Laško s Pivovarno Laško Union podpisala predpogodbo, s katero sta rešili večletna odprta vprašanja, ki so bila povezana s čiščenjem odpadnih voda in postavili temelje za še boljše sodelovanje.
Zasavc.net - 14. 07. 2018

V četrtek, 12. julija, se je pričel festival Pivo in cvetje v Laškem, ki ga obišče tudi veliko Zasavk in Zasavcev. Štiriinpetdesti festival bo potekal do nedelje, 15. julija. V mesto z dobrimi tri tisoč prebivalci vsako leto privabi množice obiskovalcev. Laško je dobilo zanimivo cvetlično podobo, člani kulturnih društev so spilili etnografski program, gostinci pa so postavili festivalske restavracije. Kamp je postal domača dnevna soba za goste, ki se radi veselijo in zabavajo na tej največji slovenski fešti.
Zasavc.net - 11. 06. 2018

Hrastničan Miran Cvet, ki je nedavno osvojil naslov svetovnega prvaka v gorskih tekih v svoji kategoriji, je bil najhitrejši tudi na Litijskem teku v soboto 9. junija.
Zasavc.net - 02. 06. 2018

Občina Šmartno pri Litiji je prav gotovo med slovenskimi občinami, kjer je sklenjenih največ zakonskih zvez na število prebivalcev. Zaradi Bogenšperka, seveda, kjer se vsako leto poroči veliko mladoporočencev iz vseh koncev Slovenije, pa tudi kakšen iz tujine. V Šmartnem pa negujejo še en lep običaj. V šmarski fari se na zadnjo majsko nedeljo zberejo zakonci jubilanti, ki v tistem letu praznujejo okroglo obletnico zakona.
Zasavc.net - 31. 05. 2018

Podjetje odelo je uspešen proizvajalec visokokakovostnih luči v avtomobilski industriji. V sinergiji s kupci že 13 let oblikuje, razvija in ustvarja zadnje luči za avtomobile premium razreda, kot so Porsche, Audi, Mercedes-Benz, BMW in drugi. S približno 1500 sodelavci na lokacijah v Preboldu in Črešnjevcih je del skupine odelo, ki ima glavni sedež v Stuttgartu v Nemčiji.
Zasavc.net - 30. 05. 2018

V radeškem podjetju Muflon, ki proizvaja predvsem izdelke iz papirja in kartona, so nedavno zaključili investicijo v čisto sobo, v kateri proizvajajo izdelke za farmacijo.
Zasavc.net - 18. 04. 2018

Konec marca je VGC Zasavje skupaj s Kinološkim društvom Zagorje obiskal Dom Tisje v Šmartnem pri Litiji in Osnovno šolo Litija. V domu starejših se je zbrala velika skupina udeležencev.
Zasavc.net - 17. 04. 2018

V sredo, 18. aprila, bodo policisti po vsej državi že četrto leto zapored izvajali maraton nadzora hitrosti. Voznike bodo nadzorovali na več kot 600 mestih med 6. in 18. uro.
- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 09. 2018
Zasavc.net - 17. 09. 2018
Zasavc.net - 16. 09. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net