2 Nasveti - Zasavc.net

Nasveti

Zasavc.net - 16. 06. 2018

Putiko so v preteklosti imenovali »bolezen kraljev« ali »bolezen bogatinov«, saj je veljala kot bolezen preobilja. Neustrezna prehrana in uživanje večje količine alkoholnih pijač pa nista edina vzroka za nastanek putike.
Zasavc.net - 02. 06. 2018

Niste edini. 10 do 15 odstotkov bolnikov ima težave s požiranjem zdravil. Bodisi s samo enim zdravilom ali vsemi, ki jih jemljejo – število tablet ni glavni dejavnik.
Zasavc.net - 30. 05. 2018

Zdravljenje rakavih bolezni je v zadnjih desetletjih močno napredovalo. Obeti za ozdravitev ali zazdravitev bolezni so pri večini rakov zelo dobri, pomembno pa je, da so bolniki v času zdravljenja deležni podpore. Ta vključuje dobro seznanitev z boleznijo in zdravljenjem, ukrepanjem ob neželenih učinkih zdravljenja, nasvete za prehransko podporo in nasvete za ohranjanje psihofizične kondicije.
Zasavc.net - 19. 05. 2018

Čeprav ni trdnih znanstvenih dokazov o učinkovitosti prehranskih dopolnil, nekatera kažejo ugoden vpliv na raven krvnega tlaka.
Zasavc.net - 05. 05. 2018

Ali veste kakšen je vaš krvni tlak? Zvišanega krvnega tlaka običajno ne zaznate, saj vam ne dela težav, zato ga pogosto imenujmo »tihi ubijalec«. Visok krvni tlak ali hipertenzija je eden najpogostejših dejavnikov tveganja za srčni infarkt, možgansko kap, odpoved ledvic in številnih drugih bolezni srca in ožilja. Na stene krvnih žil - arterij trajno deluje višji tlak, kar predstavlja večji napor za vaše srce.
Zasavc.net - 26. 04. 2018

Konoplja je do šest metrov visoka enoletnica. Največ sta v uporabi industrijska in indijska konoplja.
Zasavc.net - 21. 04. 2018

Bolečina v hrbtu je zelo pogosta in se običajno umiri v nekaj tednih oziroma mesecih. Bolečina je lahko prisotna kjerkoli vzdolž hrbtenice (od vratu do medenice), vendar je posebno pogosta v spodnjem delu hrbta.
Zasavc.net - 07. 04. 2018

Za antioksidante pogosto slišimo v temah, povezanih z zdravjem, zdravo prehrano in obrambo pred različnimi boleznimi. Kaj pa pravzaprav antioksidanti so?
Zasavc.net - 29. 03. 2018

Poglavitna vloga naših prebavil je vsrkavanje hranilnih snovi iz zaužite hrane v krvni obtok. Malabsorpcijski sindrom se nanaša na številne motnje v delovanju prebavnega trakta, pri katerih se hranila ali tekočine ne absorbirajo v zadostni meri. Ta hranila so lahko makrohranila (beljakovine, ogljikovi hidrati, maščobe) ali mikrohranila (vitamini, minerali, elementi v sledovih).
Zasavc.net - 24. 03. 2018

Pomlad je poleg toplega vremena in cvetenja rožic prinesla tudi nevšečnosti, imenovane alergije. Če ste alergični na cvetni prah, se lahko soočate z neprijetnimi simptomi sezonske alergije, kot so kihanje, smrkanje, izcedek iz nosu in solzenje. Za solzenje niso kriva naša čustva, zato ga ne moramo primerjati z jokanjem, saj je vzrok za solze drugje.
Zasavc.net - 30. 11. 2016
Zasavc.net - 15. 11. 2016
Zasavc.net - 31. 05. 2016
Zasavc.net - 11. 04. 2016

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net