25 let podjetja Je&Gr

Podjetje Je&Gr je danes skupaj z zaposlenimi in poslovnimi partnerji proslavilo 25-letnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so slovesnosti pripravili v Gostišču Kum v Zagorju. Zbrane je pozdravil tudi zagorski župan Matjaž Švagan.

od Zasavc.net - 21. 09. 2018
Marjan Grošelj, Slavko Jelševar in Matjaž Švagan. Foto: TPK

Začetki podjetja Je&Gr segajo v leto 1993, ko sta Slavko Jelševar in Marjan Grošelj, prej zaposlena v podjetju Varnost, začela uresničevati svoje sanje: imeti podjetje, ki bo izvažalo v zahodne države. Prve prostore sta si uredila v hiši Slavka Jelševarja. Njegov sin, Primož Jelševar, tudi sam zaposlen v podjetju, je na prireditvi malo v šali povedal: »Sam se spomnim, da je bila na začetku pisarna z dvema pisalnima mizama, eno veliko risalno litoželezno desko in enim računalnikom, ki je bil vedno pokvarjen. Za to sem skrbel jaz kot mlad nadobuden dvanajstletni računalniški navdušenec … Naša firma pa se ponaša še z eno zadevo. Mislim, da smo ena prvih v Sloveniji, ki je na računalniku dobila virus. Takrat se nam je zdelo to nekaj zelo zanimivega.«

Podjetje je začelo takoj ob ustanovitvi sodelovati z nemškim partnerjem in se hitro širilo, zato sta ustanovitelja kupila poslovne prostore v bivših prostorih Lisce. Po desetih letih delovanja je podjetje štelo okrog deset zaposlenih, širila se je tudi prodajna in mreža dobaviteljev. Ena od večjih prelomnic podjetja je bil nakup programa snežnih verig bivše Verige Lesce ter nakup prostorov bivše vašhave, kjer imajo še danes proizvodnjo snežnih verig in toplotno obdelavo materialov. Leta 2003 je podjetje prejelo občinsko priznanje Občine Zagorje ob Savi, pohvali pa se lahko tudi z vrsto priznanj in certifikati za potrebe varilstva, ki so potrebni za uspešno konkuriranje na mednarodnih trgih.

Je&Gr danes zaposluje okrog 50 ljudi in sodeluje z okrog 70 dobavitelji ter beleži že konstantno dvajsetodstotno letno rast prihodkov. Velja za visokotehnološko podjetje in enega pomembnejših dobaviteljev obrambne in avtomobilske industrije, pa tudi strojegradnje v Evropi.

TPK


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 29. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net