Akatrian

Trboveljčan Božidar Marot je letos v samozaložbi izdal knjigo Akatrian. V njej je objavil pesmi (največ ljubezenskih in o življenju), misli in deset poslanskih zapovedi iz leta 1992.

od Zasavc.net - 29. 09. 2018
Foto: arhiv Knjižnice Trbovlje

Kot pravi avtor pesniškega prvenca, je na ogled postavil 25-letno zapisovanje občutenj zlatih časov, dnevnih razpoloženj, čustvovanj, premislekov o večnih in tudi trenutno aktualnih vprašanjih. Knjiga je izšla 12. junija, v krogu prijateljev jo je avtor prvič predstavil 17. junija v dolini Dragonje na Obali, 12. septembra pa jo je skupaj z Alešem Guličem, avtorjem spremne besede, predstavil v Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah v pogovoru s Katro Hribar Frol.

Marot je pričel pisati že zgodaj. »Navdih sem dobil enkrat, ko je bivši trboveljski župan Janez Malovrh na enem srečanju recitiral Kosovelovo Brinjevko. Njegova recitacija mi je dolgo ostala v ušesih in vzpodbudila k pisanju pesmi,« pravi Marot. Knjigo je izdal na pobudo prijateljice. Oprema je bogata, pesmi spremljajo tudi zanimive fotografije različnih avtorjev, ki so Marotu blizu, med drugim hčerke Naje in sina Jerneja. Kot pravi avtor so pesmi nastajale po celem svetu, največkrat na službenih poteh (Pariz, Rio de Janeiro, Istanbul, Praga, Wales). Naslov zbirke Akatrian je skovanka, pesem s tem naslovom pa opisuje neuslišano ljubezen. Marot ima že pripravljen naslednji knjižni projekt, gradivo pa bo črpal iz 15 zabeležk, ki so nastajale po vsem svetu in skrivajo veliko zanimivih zgodb.

MP


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net