Barbara Haberl in Stefan Joksimovič odlična v Umagu

Od 5. do 8. julija je v Umagu na Hrvaškem v organizaciji Svetovne karate zveze, potekalo tekmovanje Karate youth league za mlajše kadete, kadete in mladince ter WKF U12&U21 CUP za deset in enajstletnike ter mlajše člane. To tekmovanje je do lanskega leta nosilo naziv Svetovni pokal za mlade, ki ga pa je z letošnjim letom Svetovna karate zveza preimenovala. Format tekmovanja je ostal nespremenjen.

od Zasavc.net - 11. 07. 2018
Foto: KK Trbovlje

V Umagu je na tatamije stopilo rekordnih 3214 tekmovalk in tekmovalcev iz 74 držav sveta. Barve Karate kluba Trbovlje so na Hrvaškem zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Kenan Isakovič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič in Stefan Joksimovič. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Prvi dan so nastopili najmlajši, kjer pa Trboveljčani niso imeli svojih predstavnikov, tako da so ta dan izkoristili za počitek in psihološko pripravo. Že prvi nastop drugega dne tekmovanja je prinesel veselje v trboveljski tabor. Barbara Haberl je v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov v prvih dveh krogih premagala Kanadčanko in Italijanko. V polfinalu se je pomerila s staro znanko, dvakratno evropsko prvakinjo iz Srbije, kjer je izgubila z minimalnih 1:0. V borbi za bronasto medaljo ni nič prepustila naključju in z zanesljivih 5:1 premagala predstavnico Romunije ter tako osvojila tako želeno medaljo. Njeno drugo na svetovnih pokalih.

Nadaljevalo se je odlično. V kategoriji mlajših članov nad 84 kilogramov sta nastopila Stefan Joksimovič in Ajdin Mujkanovič. Ker so v kategoriji nastopili trije Slovenci je žreb oba naša žal postavil na eno polovico liste. Stefan je v prvih dveh borbah premagal Madžara in Belorusa. V polfinalu je kljub neodločenemu rezultatu 2:2 izgubil proti Rusu, saj je nasprotnik dosegel prvo točko. Sledila je borba za bronasto medaljo. Na spodnjem delu žrebne liste je Ajdin v prvi borbi izgubil proti Rusu, ki je v nadaljevanju premagal tudi Stefana. V prvem repasažu je bil Ajdin boljši od predstavnika Kosova. Tako sta se za bronasto medaljo na svetovnem pokalu pomerila Stefan in Ajdin med seboj. Borba je bilo zelo napeta. Povedel je Ajdin, vendar je Stefan ob koncu borbe rezultat preobrnil in zmagal s 5:4. Ajdin je tako osvojil vseeno odlično, a za športnike nehvaležno, peto mesto. Stefan pa je osvojil že svojo četrto medaljo na svetovnih pokalih, tokrat bronasto, kar ga uvršča med najuspešnejše Slovence v zgodovini svetovnih pokalov Svetovne karate zveze.

Ostali Trboveljčani niso zabeležili vidnejših rezultatov. Po prvem krogu so tekmovanje zaključili Laura Božjak v katah pri kadetinjah, Kenan Isakovič pri mlajših kadetih do 45 kilogramov in Urša Haberl po obojestranski diskvalifikaciji v kategoriji mladink do 53 kilogramov. Domen Zidar je pri mladincih do 61 kilogramov v prvem krogu premagal predstavnika Hrvaške, v drugem pa izgubil proti Bolgaru. Letošnje tekmovanje v Umagu bo zapisano v zgodovino trboveljskega kluba kot eno izmed najuspešnejših. Za najboljše klubske tekmovalce sledi aktiven odmor. Ponovno se bodo zbrali v začetku avgusta, ko so treningi že tradicionalno namenjeni izboljšanju fizične priprave.

JS


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 07. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018
Zasavc.net - 05. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net