60 let Bartec Varnosti

Danes, 20. septembra, je zagorsko podjetje Bartec Varnost v Delavskem domu Zagorje proslavilo svojo 60-letnico. Ob obletnici je podjetje izdalo tudi jubilejno publikacijo.

od Zasavc.net - 20. 09. 2018
Foto: Jakob Smolič

Podjetje se je razvilo iz obrata za proizvodnjo rudarskih svetilk Varnost s sedežem v zagorskih Toplicah. Po šestdesetih letih različnih preizkušenj in širitve najprej v Sloveniji, nato v nekdanji Jugoslaviji in po njenem razpadu v svet velja danes za enega vodilnih evropskih proizvajalcev elektromotorjev in elektroopreme v protieksplozijski zaščiti za zunanjo industrijo in rudnike. Podjetje skoraj 90 odstotkov svojih izdelkov izvozi v tujino. Njihovi elektromotorji so v Franciji, Turčiji, Singapurju, Nemčiji, Ameriki, Koreji, Španiji, Rusiji … Kot je povedala Simona Klukej, ki vodi podjetje že od leta 2001, v Bartec Varnosti optimistično zrejo tudi v prihodnost.

Na slavnostni prireditvi, na kateri so se zbrali zaposleni, bivši zaposleni, kupci, dobavitelji in poslovni partnerji, sta zbrane pozdravila tudi predsednik uprave koncerna Bartec dr. Martin U. Schefter in župan Zagorja Matjaž Švagan. Ta je podjetju za 60 let odličnosti pomembni doprinos k razvoju Zagorja podjetju podelil županovo priznanje. Občina Zagorje je posebno čast izkazala tudi predsedniku uprave dr. Schefterju.

Med povabljenimi so bili tudi člani uprave koncerna dr. Jörg Dallhöfer, Xsavier Hammers in Dirk Thieman, nova člana uprave Bartec Varnosti Julien Dallery in Paul Wielsch ter bivši direktor Ratko Borozan.

Slovesnost je povezoval voditelj Alen Podlesnik, v kulturno-zabavnem programu pa so nastopili pevka Neva Marn s spremljevalcem Simonom Prašnikarjem, pevka Saša Lendero in stand-up komik Gašper Bergant. Zbrani so se po uradnem delu zadržali tudi ob izbranem prigrizku in druženju.

TPK


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 29. 11. 2018
Zasavc.net - 27. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net