Certifikat zaupanja in odprti računi

V trboveljskem stanovanjskem podjetju SOP so letos uvedli kar nekaj sprememb. Na željo etažnih lastnikov pa v zadnjem letu pridobili v upravljanje dva nova objekta.

od Zasavc.net - 24. 11. 2017
Foto: arhiv SOP Trbovlje

Stanovanjsko obrtno podjetje (SOP) Trbovlje d.o.o., ki ga vodi direktorica Nadja Zupan,je letos aprila pridobilo certifikat Zaupanja vreden upravnik. Certifikat podeljuje Zbornica za poslovanje z nepremičninami pri GZS, ima pa ga le 26 slovenskih upravnikov. V Zasavju ga je poleg SOP pridobil še Spekter.

Začetki podjetja SOP segajo v leto 1965. V devetdesetih letih je pod takratnim vodstvom Franca Zupana podjetje pričelo z dejavnostjo upravljanja nepremičnih. Poleg upravljanja pa je izvajalo tudi manjša obrtniška dela, čeprav to ni običaj. Zaradi čedalje večje nekonkurenčnosti so se letos v podjetju odločili, da obrtno dejavnost opustijo.

Sicer SOP upravlja z 71 objekti oziroma 1312 stanovanji v občinah Trbovlje in Hrastnik. »Najbolj občutljiv del upravljanja nepremičnin,« je povedala direktorica Nadja Zupan, »so sredstva rezervnih skladov. Zato smo z novim letom odprli fiduciarni transakcijski račun za vsak objekt, s katerim upravljamo.« Na tak način imajo etažni lastniki pregled in nadzor nad sredstvi rezervnega sklada, v katerega vplačujejo. Sredstva so namenjena investicijam, med katerimi je bila letos največja in najbolj zahtevna energetska sanacija stolpnice na Trgu svobode v Trbovljah, ki je stala 360.000 evrov.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net