Cvet svetovni prvak

Miran Cvet je bil najboljši v svoji kategoriji nad 50 let, dosegel pa je celo najboljši čas med vsemi tekači na Ratitovec. Med ženskami se je najbolj izkazala Mojca Koligar. Oba sta aprila letos zmagala tudi na Rudarskem maratonu v Zasavju.

od Zasavc.net - 05. 06. 2018
Foto: arhiv AZS gorski teki

Miran Cvet in Mojca Koligar sta postala veteranska svetovna prvaka. Miran Cvet, žilavi Hrastničan, je na 18. veteranskem svetovnem prvenstvu v gorskih tekih na pobočju Ratitovca v soboto, 2. junija, ugnal vso moško konkurenco in si pritekel naslov svetovnega prvaka v kategoriji nad 50 let. Mojca Koligar, že dvakratna zmagovalka Rudarskega maratona v Zasavju pa je postala najboljša na svetu v skupini +35. Oba sta zmagala z najboljšim časom dneva na najdaljši moški in ženski razdalji.

Tudi drugi slovenski tekači so se odlično odrezali. Aleš Žontar je osvojil srebrno kolajno (+35), Simon Alič pa bronasto (+45). K odlični beri so prispevali tudi ostali: Boža Meža (tudi znanka Rudarskega maratona) je bila četrta v kategoriji +65, Mihaela Tušar pa med tekačicmi 50+. Peto mesto so pritekli Olga Grm (70+), branilec naslova med abrahamovci Simon Strnad (50+) in Stanko Janžekovič (+40). Skupaj je bilo v 18 starostnih kategorijah kar 19 uvrstitev med najboljšo deseterico. Slovenski tekači so osvojili tudi sedem kolajn v ekipni konkurenci. Prvenstvo je bilo izvedeno v 18 kategorijah.

Miran Cvet je v zadnjih letih postal eden najboljših slovenskih gorskih tekačev. Tekmuje za KGT Papež. Z odličnimi nastopi si je Cvet pritekel tudi uvrstitev v slovensko reprezentanco za nastop na 17. evropskem prvenstvu v gorskih tekih, ki bo 1. julija v makedonskem Skopju. In bo tam seveda med najmočnejšimi slovenskimi orožji v absolutni konkurenci.

Hrastničani bodo Cvetu čestitali danes na sprejemu, ki ga občina Hrastnik v domu vodnih športov v Hrastnik ob 19. uri zvečer pripravlja za evropskega prvaka Petra Kauzerja in svetovnega veteranskega prvaka Mirana Cveta.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net