Danes je svetovni dan varstva okolja

Danes, 5. junija, obeležujemo svetovni dan varstva okolja.

od Zasavc.net - 05. 06. 2018
Foto: arhiv Občine Trbovlje

Na današnji svetovni dan varstva okolja, ki ga na pobudo Organizacije združenih narodov obeležujemo že od leta 1972, so se spomnili tudi v Zasavju.

Kot so sporočili iz Občine Trbovlje, so se v Trbovljah učenci prve triade osnovnih šol dopoldne zbrali v mestnem parku, kjer so jim delavci Komunale razdelili posodice za zbiranje odpadnega jedilnega olja v gospodinjstvih. Otroci so se na dogodku predstavili z zabavnim programom, Občina Trbovlje pa je poskrbela za animacijo in ozaveščanje o pomembnosti zmanjšanja obremenitve vodnih virov.

Otroci so se lahko poučili, da se uporabljeno jedilno olje ne zliva v odtoke, saj to onesnažuje okolje, hkrati pa predstavlja hrano za glodalce, ki se zadržujejo v kanalizaciji. Priporočeni način zbiranja odpadnega jedilnega olja je, da uporabniki odpadno olje shranijo v posodo, ko je polna, pa vsebino izlijejo v zabojnike za odpadno olje. V Trbovljah so bili ti zabojniki pred kratkim nameščeni. Prisotne je na dogodku pozdravila tudi županja Trbovelj Jasna Gabrič, ki je otrokom zaželela tudi lepe poletne počitnice.
ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 14. 12. 2018
Zasavc.net - 13. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net