Denis Šketako peti na svetu v duatlonu

Pred natanko dvema tednoma je Denis Šketako iz Hrastnika požel nov uspeh na svetovnem prvenstvu. Tokrat je razveselil s skupno petim mestom na duatlonu.

od Zasavc.net - 17. 09. 2018
Foto: osebni arhiv

Denis Šketako je odlično peto mesto osvojil na tekmi, ki se je 2. septembra odvijala v švicarskem mestu Zofinger. Gre za eno najtežjih tras, na kateri so morali tekmovalci najprej preteči 10 kilometrov, nato prekolesariti 150 kilometrov dolgo progo ter za konec preteči še 30-kilometrsko traso po različnih podlagah: travi, asfaltu, gozdni poti, grobem kamenju in granitnih kockah.

Po odlični uvrstitvi v Švici je Šketako na svojem Facebook profilu zapisal: »Za mano je prvo svetovno prvenstvo v dolgem duatlonu, kjer sem dobil naziv Powerman. Hkrati je bila to zame ena najtežjih tekaških preizkušenj. Začeli smo z dvema krogoma po pet kilometrov. Štart je bil dokaj v hrib z naklonom 15, 20 odstotkov in se je vlekel več kot tri kilometre ter nadaljeval s 150 km kolesarjenja s skupnimi 1700 višinci … Moj poklon in čestitke tudi vsem sotekmovalcem, ki so uspeli premagati vse te napore.« Šketako, ki je svoj uspeh simbolično podaril svojemu očetu ob njegovem rojstnem dnevu, se je zahvalil tudi svoji ekipi: »Velika zahvala gre moji ekipi: Tini, Gregorju in moji Maši, ki so skrbeli zame. Ne smem pozabiti na Nejca in Sebastijana; slovenska beseda ob progi ima neverjetno moč motivacije. Posebej pa bi se rad zahvalil tudi vsem sponzorjem, ki verjamejo vame in me podpirajo na moji športni poti.«

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net