Deset let zasavskih rotarijcev

V petek, 12. oktobra, so v stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje proslavili desetletnico delovanja Rotary kluba Zagorje Kum.

od Zasavc.net - 15. 10. 2018
Foto: arhiv JL

Janez Lipec je leta 2007 ustanovil edini zasavski Rotary klub Zagorje Kum, ki je leta 2008 dobil tudi uradni certifikat. Letos oktobra so tako zasavski Rotarijci proslavili svojo desetletnico delovanja.

Klub šteje 22 članov in je vpet v številne slovenske humanitarne projekte, namenjene predvsem štipendiranju in pomoči mladim, ki jih izvaja skupaj s pobratenimi klubi. Predstavniki teh klubov iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore so ste tako v petek tudi udeležili praznovanja v Zagorju, prišli so tudi predstavniki Občine Trbovlje in župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. Zagorski župan je Janezu Lipcu ob tej priložnosti izročil županovo priznanje za srčno in predano delo na humanitarnem področju. Zasavski Rotarijci pa so se s priznanji poklonili kolegom iz slovenskega distrikta, ki so jim pred desetimi leti pomagali pri ustanovitvi kluba v Zasavju.

Tudi po desetih letih delovanja ostaja klub zvest svoji humanitarni dejavnosti, okrepil bo mednarodno sodelovanje, kamor sodijo počitnice za osnovnošolce iz pobratenih klubov v taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah. Kot je povedal Lipec, pa se bodo Rotarijci v bodoče s pobudami še pogosteje vključevali tudi v načrte in razvoj na področju okoljevarstva in tako imenovanih zelenih energij.

Janez Lipec je maja letos prevzel tudi prestižno funkcijo guvernerja Distrikta 1912. V ta distrikt je združenih 49 Rotary klubov, ki delujejo v Sloveniji, in 19 Rotary klubov iz Makedonije.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 23. 10. 2018
Zasavc.net - 20. 10. 2018
Zasavc.net - 19. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net