Dolani tokrat izgubili

Dolski rokometaši so v 11. krogu naleteli na nasprotnika, ki jim je kljub borbenosti in dobri igri zadal drugi poraz v dosedanjem delu prvenstva in obenem prvi poraz na domačem parketu.

od Zasavc.net - 04. 12. 2017
Foto: Bojan Šibila

1. B DRL - 11. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK SVIŠ Ivančna Gorica 25:29 (11:14)

Dol pri Hrastniku, dvorana Dolanka, 2. december 2017, gledalcev 200. Sodnika Mitja Smolko in Matija Knez.

Dol TKI Hrastnik: Seme (13 obramb), Kos; Brilej 4, Klepej 7, Ajdari 4, Moljk, Zobarič, Pintar 1, Gospodarič 2, Blagotinšek, Grušovnik 1,Ramič 2, Ribič, Jakopič 1, Simončič 3, Krhlanko. Trener Begović

SVIŠ: Škorc (6 obramb), Pekeč (4 obrambe), Struna; Tekavec 4, Zafran 4,Tekavčič, Hrovat 7, Stopar 8, Pirnat 1, Šemrov, Krabonja, Kutnar 3, Zlatnar 1, Matic Košir, D. Košir 1(1). Trener Polak

Sedemmetrovke:1(0); 1(1)

Izključitve: 4 min; 6min

V prvem delu prvega polčasa je bilo srečanje izenačeno vse do rezultata 6:6. Nato so domači, ki so bili v tej tekmi prav tako kot gostje precej oslabljeni,povedli 8:6. Ko je že kazalo, da bodo z dobro in učinkovitoigro končali prvi del, pa so Ivanjčaniv naslednjih minutah z delnim izidom 7:1 spreobrnili rezultat in si priigrali do takrat najvišjo prednost na tekmi – 13:9. Do zaključka prvega dela so domačini uspeli ublažiti zaostanek, tako da so na odmor odšli z rezultatom 14:11.

Drugi del so bolje odprli domači in že v 34.minuti izid poravnali na 15:15. Potem pa se je v nadaljevanju vnel ogorčen boj, kjer sta se ekipi ves čas izmenjavali v vodstvu, vse do zadetka Kristjana Simončiča, ki je v 51.minuti, kot se je kasneje izkazalo, popeljal svojo ekipo zadnjič v vodstvo – 24:23. Potem pa so gostje prestavili v višjo prestavo,domači pa so jim le težko sledili.Ko je kapetan Gregor Klepej v 56. minutis svojimsedmim zadetkom spet spravil dvorano na nogepa so gostje izkoristili trenutno nezbranost v domači obrambi in si v zadnjih minutah preko hitrega Roberta Tekavca uspeli zagotoviti dovolj visoko prednost, ki so jo uspešno zadržali vse do zaključnega piska.

Končni rezultatsicer ne odraža pravega stanja na igrišču, kjer se je vso tekmo odvijala izenačena in borbena tekma z veliko lepimi akcijami na obeh straneh. Pri domačih je svoje delo spet odlično opravil vratar Žiga Seme, tudi ostalim v domačih vrstah ni očitati borbenosti in želje po zmagi. Žal pa se je tudi tokrat pokazala kratka klop domače ekipe, kjer trener Rajko Begović v ključnih trenutkih tekme ni našel prave zamenjave. Pri gostih, ki so se po tekmi razumljivo veselili s svojimi navijači, sta prednjačila Simon Stopar in Jakob Hrovat.

Dolski rokometaši kljub porazu še naprej ostajajo na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, v naslednjem, 12. krogu, pa jih čaka težko gostovanje v Krškem. Z istim nasprotnikom pa se bodo pomerili že v sredo, 5.decembra, ko jih bodo v dvorani Dolanka gostili na pokalni tekmi.

Zoran Zore


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net