Dolani začeli z dobro tekmo

V prvem krogu NLB leasing lige so gledalci v dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku videli izredno dobro rokometno predstavo, v kateri so se dolski rokometaši, ki so si lani spet priborili igranje med slovensko rokometno elito, izjemno dobro kosali z lani petouvrščeno ekipo lige iz Škofje Loke.

od Zasavc.net - 10. 09. 2018
Foto: Bojan Šibila

NLB liga – 1. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RD Urbanscape Loka 23:25 (10:12)

Dol pri Hrastniku, 8. 9. 2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 250. Sodnika Majer, Žitnik

Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič; Klepej 5, Brilej 6, Ajdari 3, Grušovnik 2, Zore, Pintar, Bauerheim 2, Hribšek, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič, Koprivc 3, Cigler 2. Trener Aleš Sirk

Urbanscape Loka: Dobaj, Juričan; Vrbinc 7, Šibanc 3, Gartner, Dolenc, Krivic, Jamnik 4, Jesenko M., Bradeško, Pipp 1, Bergant 3, Jesenko A. 3, Bogdanič - Jenko 4, Plestenjak, Marinovič. Trener Robert Beguš

Sedemmetrovke: /; 1(1)

Izključitve: 10 minut; 2 minuti

V prvi tekmi v novi sezoni lige NLB so dolski rokometaši v dvorani Dolanka gostili škofjeloške rokometaše. Že takoj v uvodnih minutah so z goli razpoloženega Klemna Brileja vodili 2:0.Gostje sokmalu odgovorili s tremi goli zapored in v 7. minuti povedli 3:2. V nadaljevanju prvega dela je sledila izenačena predstava z minimalno prednostjo gostov. V teh trenutkih sta na obeh straneh blestela vratarja, pri domačih Klemen Nunčič, pri gostih Gašper Dobaj. Domači so se dobro upirali favoriziranim gostom, odlično je delovala agresivna domača obramba. Vse do 19. minute je bil rezultat izenačen, potem pa so gostje s tremi zaporednimi goli spet povedli in si do odmora zadržali prednost dveh zadetkov.

V drugem polčasu se je nadaljevala trda in borbena predstava na obeh straneh. Ko so gostje v 38. minuti z golom njihovega najučinkovitejšega strelca Matije Vrbinca znova povedliza +3, je že kazalo, da je odpor domačih zlomljen.Kot že mnogokrat poprej, pa so jih tudi tokrat navijači ponesli iz kriznih minut in v nadaljevanju je sledil preobrat. V 46. minuti so z golom Kristijana Bauerheima znova prišli v vodstvo – 18:17. Končnica tekme je bila izjemno razburljiva,Klemen Brilej je s svojim šestim zadetkom v 59. minuti poskrbel za vnovično navdušenje na tribuni in izenačenje 23:23. Gostje so v naslednjem napadu odgovorili z novim zadetkom Vrbinca. Dolani so krenili v zadnji napad za izenačenje, do konca tekme je ostalo še 15 sekund. Zadetka niso dosegli, gostje so v zadnjih sekundah le še potrdili zmago.

Pri domačih je že na uvodni tekmi izvrstno branil novinec Klemen Nunčič, prav tako pa gredo pohvale celotni ekipi za borbenost in vztrajnost, pri gostih pa so izstopali vratar Gašper Dobaj in najučinkovitejša v moštvu - Vrbinc in Bogdanič - Jenko.

V naslednjem krogu se bosta 15. septembra v Dolanki pomerila novinca vligi – domači RK Dol TKI Hrastnik proti RK SVIŠ iz Ivančne Gorice.

Zoran Zore


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 07. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018
Zasavc.net - 05. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net