Domen Dornik najboljši član sezone

Triatlonska zveza Slovenije je 7. decembra razglasila triatlonce leta. Pri članih je to postal Domen Dornik, ki prihaja iz Trbovelj.

od Zasavc.net - 07. 12. 2017
Foto: arhiv TZS

Na današnji razglasitvi triatlonca leta je Triatlonska zveza Slovenije za najboljšega člana v sezoni 2017 razglasila Trboveljčana Domna Dornika. Kot je ta povedal, je to sezono izkusil ritem nenehnega potovanja po celem svetu, ki ga čaka v kvalifikacijskem obdobju za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu. »Moja sezona je bila na začetku uspešna,« je dejal, »čez poletje sem imel nekaj zdravstvenih težav zaradi izčrpanosti in sem moral nekaj tekem izpustiti. Na koncu so se stvari postavile na svoje mesto in sem sezono uspešno zaključil. Približal sem se ciljem, zastavljenim na začetku sezone.«

Slovenski triatlonski reprezentant Domen Dornik se je komaj pred nekaj dnevi vrnil iz Maroka, kjer se je udeležil tekme afriškega celinskega pokala v Dakhli. Tam je v sprint triatlonu s časom 59 minut in 49 sekund osvojil četrto mesto. Zmagovalec Gregor Payet je osvojil čas 59 minut in 21 sekund.

Maja prihodnje leto bo začel kvalifikacijsko obdobje s tekmo v Kazahstanu, vendar se bo preizkusil že na tekmi ali dveh v marcu. »Moja največja želja je,« je dejal, »da ostanem zdrav in uspešno treniram.«

Triatlonska zveza Slovenije je za naj članico sezone izbrala Evo Skaza, najboljši mladinec je postal Matevž Planko, mladinka Tjaša Vrtačnik, najboljši v dolgem triatlonu Jaroslav Kovačič, v paratriatlonu pa Alen Kobilica.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net