Drugi tek po ulicah Trbovelj

V petek 1. junija, so trboveljske ulice napolnili ljubitelji in ljubiteljice teka vseh starosti. Atletski Klub Rudar Trbovlje in Zavod za Šport Trbovlje sta, v sklopu obeleževanja občinskega praznika, ponovno organizirala športno prireditev z imenom »2. Tek po ulicah Trbovelj«, katere se je udeležilo lepo število ljubiteljev teka.

od Zasavc.net - 07. 06. 2018
Foto: Mitja Božjak

Prireditev, ki jo je moderiral Darko Kunič, so otvorili s spremnimi besedami županje Jasne Gabrič, ki je v svojem govoru izrazila veselje in zadovoljstvo ob takšnih dogodkih.

Kot prvi so nastopili najmlajši udeleženci, kar 50 jih je bilo, otroci letnika 2009 in mlajši, ki so odtekli traso dolgo 200 metrov. Vlogo štarterja je njim v čast prevzela županja. Trasa je potekala od lekarne pri Zdravstvenem domu Trbovlje do telovadnice Partizan.

Sledilo jim je 20 otrok letnika 2005 in mlajši, katerih trasa je bila dolga 400 metrov. Tekli so od Pizzerije Dimnik do telovadnice Partizan. Vlogo štarterja tega in vseh ostalih tekov je prevzel direktor Zavoda za Šport Trbovlje Edi Bravec.

Nato so prišle na vrsto športne družine, ki so odtekle družinski tek, dolg 800 metrov. Trasa je potekala od Pizzerije Dimnik do Športnega parka Rudar in nato še en krog po tekaški progi na stadionu. V tem teku je sodelovalo 13 družin s po tremi ali štirimi člani.

Nato je sledila najdaljša in najtežja disciplina, rekreativni tek za moške in ženske v dolžini 5,5 kilometra. Štart te discipline je potekal v Športnem parku Rudar, kjer so najprej udeleženci odtekli dva kroga, nato pa jih je pot vodila po ulicah Trbovelj in sicer mimo bolnice, restavracije K5, Pizzerije Dimnik, po Obrtniški ulici mimo Policijske Postaje, vse do križišča pri Mercatorju, kjer so smer obrnili in po mestnem parku, stanovanjskem naselju Sallaumines, po cesti mimo Pizzerije Dimnik, restavracije K5, pritekli do bolnišnice, kjer so se obrnili in ponovili tek po že omenjeni trasi. Ob vračanju so se nato vrnili v Športni Park Rudar, kjer so naredili še en krog po tekaški progi. V rekreativnem teku je sodelovalo 65 tekačev in tekačic.

Organizator je za vsakega sodelujočega tekača in tekačico pripravil medaljo za sodelovanje, udeleženci rekreativnega teka pa so ob prijavi dobili tudi spominske majice. Nagrade sta najboljšim v imenu organizatorjev podelila Maša Čauševič, predsednica Atletskega kluba Rudar Trbovlje, in Edvard Bravec, direktor Zavoda za Šport Trbovlje.

Kot zanimivost: najmlajša udeleženka rekreativnega teka je bila še ne sedemletna Špela Oberžan, ki je dosegla čas 34'51'', kot najstarejša udeleženka, resnično prava športnica, pa je nastopila Meta Rajšek, ki šteje že 70 pomladi. Njen čas je bil 32'16''.

Skupaj s družinskim tekom je 1. junija po ulicah Trbovelj teklo 178 tekačev in tekačic, prireditev pa si je ogledalo tudi lepo število gledalcev.

Mladi tekači so se po vseh treh otroških tekih (tudi družinskem) lahko posladkali s sladoledom, odrasli udeleženci pa s krofi.

Darko Kunič

REZULTATI OTROŠKI TEKI: Tek na 200 metrov (otroci let. 2009 in mlajši)

Deklice:

 1. Patricija Podrenk
 2. Sara Glavač
 3. Kim Uštar

Dečki:

 1. Nik Podrenk
 2. Tim Kralj
 3. Tian Ovnič

REZULTATI OTROŠKI TEKI: Tek na 400 metrov (otroci let. 2005 in mlajši)

Deklice:

 1. Ajda Glavač
 2. Neja Senica
 3. Lara Mirnik

Dečki:

 1. Majn Klančar
 2. Nik Kastelic
 3. Sven Bec

REZULTATI »DRUŽINSKI TEK«:

 1. družina Čebin
 2. družina Podrenk
 3. družina Novak

REZULTATI PO KATEGORIJAH »REKREATIVNI TEK«:

Rekreativni tek – do 15 let:

Dekleta:

 1. Lea Čebin
 2. Maksim Lara Bedrač
 3. Lucija Mejač

Fantje:

 1. Marko Milinovič
 2. Urh Pertinač Baš
 3. Sven Bec

Rekreativni tek – do 30 let:

Dekleta:

 1. Tia Senica
 2. Eva Bevc
 3. Katja Sihur

Fantje:

 1. Denis Alibegovič
 2. Semir Misimi
 3. Elvis Misimi

Rekreativni tek – do 50 let

Ženske:

 1. Irena Polanec
 2. Irena Dolanc
 3. Andreja Taškar

Moški:

 1. Franc Podrenk
 2. Tomaž Kovačič
 3. Aleš Smodiš

Rekreativni tek – nad 50 let:

Ženske:

 1. Meta Rajšek
 2. Maja Jordan

Moški:

 1. Miran Cvet
 2. Marjan Čebin
 3. Igor Zupanc


Absolutni zmagovalec rekreativnega teka v moški konkurenci: Miran Cvet (19'12'')

Absolutna zmagovalka rekreativnega teka v ženski konkurenci: Tia Senica (24'04'') 


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net