Eti ukinja podjetje na Slovaškem

Ker je hčerinsko podjetje na Slovaškem več let poslovalo na meji rentabilnosti, ga bo skupina Eti do konca leta likvidirala, večino proizvodnje pa prestavila na Poljsko.

od Zasavc.net - 17. 05. 2018
Foto: arhiv Eti Polam

Zaradi nerentabilnosti bo podjetje Eti do konca letošnjega leta likvidiralo slovaško hčerinsko družbo Eti Elb, ki zaposluje 143 oseb. Skupina Eti je na Slovaškem proizvajala nekatere tipe talilnih vložkov in podnožij varovalk ter kovinske polizdelke. Za likvidacijo so se odgovorni odločili, ker je bilo tamkajšnje poslovanje več let na meji rentabilnosti, vmes tudi negativno. Ker slovaško podjetje ne bo šlo v stečaj, temveč v likvidacijo, bodo vse obveznosti do zaposlenih in dobaviteljev izpolnili v roku. Večino proizvodnje bodo nato preselili v poljsko hčerinsko podjetje Eti Polam, ki velja za najbolj donosno med Etijevimi tujimi hčerinskimi družbami. Določen del proizvodnje se bo vrnil v matično podjetje na Izlakah, manjši pa k poslovnim partnerjem v Sloveniji in Srbiji.

V skupini Eti posluje še 11 hčerinskih podjetij in domači Proplast, ki vsa ustvarjajo dobiček. Lani je skupina z 2000 zaposlenimi ustvarila 118 milijonov evrov prometa, letos ga nameravajo še za slabih deset milijonov več. Med njihovimi tekočimi investicijami pa bodo največjo izvedli v poljski družbi, kjer imajo tudi najvišji promet. Tam bodo postavili avtomatsko linijo za stikalno tehniko in skladišče.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 10. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net