Etno festival

Etno festival Srbskega kulturnega društva Sava iz Hrastnika je letos zakoračil že v svoje petnajsto leto. Na tej folklorni prireditvi si imajo Hrastničani in obiskovalci od drugod priložnost ogledati parado plesov in pesmi iz bogate srbske kulturne dediščine. Nastopajo folklorne skupine iz ožje Srbije, BIH in drugod. Medse pa povabijo še slovenske folklorne skupine in nadarjene posameznike.

od Zasavc.net - 05. 07. 2018
Foto: Branko Klančar

Prizorišče letošnjega Etno festivala je bila 30. junija športna dvorana v Hrastniku. Med drugimi so si ga ogledali tudi konzulka ambasade Republike Srbije v Sloveniji Ivana Jakšić Matović, poslanec državnega zbora RS Soniboj Knežak, župan občine Hrastnik Miran Jerič in predstavniki pobratene občine Raška iz Srbije. Matovićeva in Jerič sta tudi nagovorila gledalce in nastopajoče.

Festival je odprl frulaš iz Vareva pri Raški Ljubodrag Mijailović, eden najboljših frulašev v Srbiji, nosilec priznanja Zlatna frula. Na podiju so se nato zvrstili plesalci iz Srbskega kulturnega društva Sava iz Hrastnika, KUD Raška iz Srbije, KUD Una iz Novega grada iz BIH, Medjimurskega kulturnega društva iz Ljubljane, Folklorne skupine Svoboda iz Trbovelj, gostov iz Avstrije KUD Mladost Leoberdorf, Srbskega društva dr. Mladen Stojanovič Velenje in Kulturnega društva Javorje iz Šmartnega Pri Litiji. Nastopil je tudi učenec sedmega razreda harmonike Glasbene šole Hrastnik Antonio Jukič.

Narodni ritmi, barvite narodne noše in brezhibna izvedba so navdušili staro in mlado. Vsem nastopajočim so na koncu podelili priznanja in zahvale iz rok poslanca Soniboja Knežaka, podpornice KUD Sava Slavice Tripunović in predsednika KUD Sava Cvijetina Neškovića. Prireditev je povezovala Tamara Jovičić.

Milko Plahuta


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net