Festival Funšterc

Društvo Rast je v soboto, 8. septembra, v športnem parku na Logu v Hrastniku organiziralo festival stekla in zasavske kulinarike Funšterc.

od Zasavc.net - 10. 09. 2018
Foto: arhiv Marka Funkla (Fb)

Festival Funšterc se v Hrastniku odvija od leta 2011 in vsako leto privabi več obiskovalcev pa tudi ekip, ki se potegujejo za nagrade v kuhanju funšterca in krumpantoča.

Letos je sodelovalo 14 ekip iz Zasavja, njihove jedi pa je ocenjevala strokovna komisija v sestavi Branko Podmenik, dr. Janez Bogataj in Jaka Mankoč. V kategoriji funšterc je zmagala ekipa nevladne organizacije, ki nudi pomoč osebam s težavami v duševnem zdravju, Ozara. Drugo mesto je pripadlo članom Rudarske godbe Hrastnik, tretje pa kuharjem ekipe Šoht. Pri krumpantoču so najbolj všečni okus dosegli člani ekipe K99, ki jo je vodila Nuša Gregorčič, drugo mesto so osvojili predstavniki Steklarne Hrastnik, ki so tekmovali v ekipi M3, tretje mesto pa ekipa Mladinskega centra Zagorje. Ekipa M3 je dobila tudi največ glasov obiskovalcev, sicer pa je Steklarna Hrastnik na letošnjem Funštercu sodelovala tudi kot sponzor in soorganizator. 

Organizatorji so bili po zaključku festivala zadovoljni z udeležbo, vzdušjem, obiskom in vremenom. Prireditev si je ogledal in zasavske jedi poskusil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek v družbi hrastniškega župana Mirana Jeriča

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 13. 12. 2018
Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 12. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net