Igrali za nagrado Avsenik

V Avsenikovi gostilni Pri Jožovcu se je v soboto in nedeljo, 3. in 4. februarja, zbralo preko sto harmonikarjev iz raznih krajev Slovenije in tujine.

od Zasavc.net - 06. 02. 2018
Fotografije: arhiv GŠ

Mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za nagrado Avsenik 2018 so se udeležili tudi gojenci trboveljske in hrastniške glasbene šole. 

Tekmovalci se predstavijo z dvema tekmovalnima skladbama; eno obvezno iz razpisa, vnaprej predlagano po izboru strokovnih sodelavcev organizatorja, in eno po lastni izbiri iz Avsenikovega repertoarja.

Učenci harmonike Glasbene šole Trbovlje pod mentorstvom učitelja Alojza Stradarja se teh tekmovanj udeležujejo že deveto leto. Letos sta šolo zastopala na klavirski harmoniki dva učenca: Tilen Pangeršič v B kategoriji in Daniel Iuliano v C kategoriji. »Oba sta dosegla zlato priznanje in tako nadaljujeta niz uspehov učencev, ki so zlata priznanja osvajali že v preteklih obdobjih,« je povedala ravnateljica GŠ Trbovlje Katja Mikula. »Na diatonični harmoniki sta tako že blestela David Kuharič in Matija Omahen, nepozaben pečat pa je na šoli pustil Gašper Cestnik, ki je iz leta v leto osvajal zlata priznanja in v letu 2014 dosegel naziv absolutnega prvaka, kar pomeni, da je pomedel z vso konkurenco.«

Na Gorenjskem so bili tudi trije Dolani, gojenci Glasbene šole Hrastnik, ki so dosegli odlične rezultate. Od 100 možnih točk so prejeli Lovro Peklar na diatonični harmoniki v B kategoriji srebrno priznanje (93,67 točke), na klavirski harmoniki v B kategoriji pa Antonio Jukić zlato priznanje (96 točk) in Žan Ramšak prav tako zlato priznanje (96, 83 točke). Njihov mentor je Rok Sitar iz Velenja, ki se ponaša s tem, da je bil njegov učenec leta 2015 absolutni svetovni prvak na diatonični harmoniki. Seveda pa je zelo ponosen tudi na svoje hrastniške gojence, za katere pravi, da so zelo delavni. »Letos se bomo poleg tekmovanja Avsenik udeležili še tekmovanj Svirel, Holmar in Beltinci. Upam, da bomo tudi tam dosegli lepe rezultate,« je povedal Sitar.

Fanči Moljk


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 15. 11. 2018
Zasavc.net - 29. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net