Gorenc uspešno zaključuje leto

V soboto, 2. decembra, je Karate klub Trbovlje organiziral mednarodni turnir »Trbovlje open«, ki je po številu prijavljenih tekmovalcev in klubov največji mednarodni turnir v Sloveniji.

od Zasavc.net - 04. 12. 2017
Foto: arhiv kluba

Nastopiloje 656 tekmovalk in tekmovalcev iz 79-ih klubov, iz 14 držav. To je bila zadnji mednarodni turnir na koledarju Karate zveze Slovenije in nastopili so tudi člani hrastniškega Karate kluba.

Dopoldne so začeli najmlajši, ki se šele spogledujejo s tekmovalnim športom. Nastopilo je 6 tekmovalcev in Ažbe Gorjup je zabeležil zmago v prvem kolu, v drugem pa izgubil proti nasprotniku iz Velenja. Upal je na repasaž, vendar ni imel sreče. Tudi ostali trije Arijan in Dominik Pižmoht ter Luka Zimšek so pokazali največ, kar zmorejo v danem trenutku, in si pridobili dragocene izkušnje. Pri dekletih sta nastopili Vita Avdič in Lea Šehić Kumlanc in kljub temu, da sta prvič nastopili na tako velikem tekmovanju, pokazali dobro pripravljenost in odločnost, kar pa za napredovanje ni bilo dovolj. Vztrajnosti jim ne manjka, zato bodo čas in dobri treningi prinesli tudi rezultate.

V popoldanskem delu, ki se je na koncu zaradi velikega števila tekmovalcev zavlekel v pozni večer, je na tatami stopil tudi Denis Gorenc, trenutno glavni adut hrastniškega karateja. Nastopil je s poškodbo hrbta, ki se mu vleče že od septembra, ko je nastopil naPermier league v Leipzigu in mu je v zadnjih tednih povzročila veliko težav. Brezkompromisno je napadel že v prvi borbi, saj je, vsaj na papirju, dobil najmočnejšega tekmeca v kategoriji in ga premagal, zraven pa pridobil še dodatno poškodbo. Do konca je kljub bolečinam pometel z vso domačo in tujo konkurenco. Tudi v finalu, kjer so bile bolečine že hude, je stisnil zobe in suvereno zmagal.

Nastopil je tudi v kategoriji »Open« in v prvi borbi predčasno z 8 : 0 premagal italijanskega tekmovalca, potem pa je v dogovoru s trenerjem Bojanom Pižmohtom, zaključil s tekmovanjem, saj bi bilo na tej točki nesmiselno tvegati še večjo poškodbo.

»S pomočjo trenerja, sponzorjev in najboljših navijačev zaključuje Gorenc letošnje leto nepremagan, z zmago na vseh Mednarodnih turnirjih v Sloveniji, na katerih je nastopil,« so povedali v njegovem klubu. »Zdaj potrebuje nekaj časa za rehabilitacijo, po novem letu pa ga čaka »Croatia Grand Prix«, na katerem je lani že stal na zmagovalnem odru in njegov cilj je medalja tudi v prihodnjem letu.«

TG


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net