Hrastničan na svetovnem prvenstvu

Edini slovenski moški reprezentant na prihajajočem svetovnem prvenstvu bo član Karate kluba Hrastnik Denis Gorenc.

od Zasavc.net - 02. 11. 2018
Foto: arhiv Karate zveze Slovenije

V španskem Madridu se bo 6. novembra začelo svetovno prvenstvo v karateju za člane in članice. Nastopilo bo preko 1100 tekmovalcev iz vsega sveta, med njimi tudi član hrastniškega karate kluba Denis Gorenc. Gorenc se bo prvenstva udeležil kot edini moški predstavnik Slovencev v športnih borbah.

Vstopnico za prvenstvo si je prislužil z odličnimi borbami na Balkanskem prvenstvu, kjer je bil v borbi za medaljo, vendar je ostal na petem mestu. Tudi mednarodna tekmovanja, kjer tekme pogosto zaključuje na stopničkah, večinoma na najvišji, so reprezentančne trenerje prepričala, da si zasluži priložnost za nastop na tako velikem tekmovanju. Ker je v športnih borbah edini moški član reprezentance, ki bo nastopil, je odgovornost še toliko večja.

Priprave so bile intenzivne, saj je treniral dvakrat dnevno, ob koncu tedna pa se je udeleževal treningov z reprezentanco. Njegov cilj je predvsem dobra borba in čim boljša uvrstitev, kar pa ne pomeni, da so sanje o medalji nedosegljive. Na rezultat vpliva veliko dejavnikov: dnevna forma, žreb, sodniki, … in športna sreča. Skupek vseh je dober rezultat.

V Gorenčevi kategoriji do 67 kg bo nastopilo največ tekmovalcev, kar 98. Med njimi so tudi svetovni in evropski prvaki.

TG


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net