Iz Hrvaške s kolajnami

Od petka do nedelje je v hrvaški Reki potekal 18. Mednarodni karate turnir »Croatia Open 2018«, na katerem je nastopilo 1906 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 držav sveta. Pet trboveljskih tekmovalcev sta na Hrvaško spremljala trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

od Zasavc.net - 03. 10. 2018
Foto: arhiv kluba

Pri članih do 60 kilogramov je med 23 tekmovalci nastopil Blaž Hribovšek. Po vrsti je premagal Italijana, Nizozemca in Švicarja. Predvsem zmaga v polfinalu je bila sladka, saj ima Švicar v svoji vitrini tri medalje iz evropskih in svetovnih prvenstev iz preteklih let. V finalu je Blažu koncentracija žal popustila in je izgubil proti Francozu.

V članski kategoriji nad 84 kilogramov se je pomerilo 20 tekmovalcev. Stefan Joksimovič je v prvem krogu napredoval proti Hrvatu, v drugem premagal Italijana ter v tretjem predstavnika Bosne in Hercegovine. V polfinalu je z minimalnih 2:1 izgubil proti Hrvatu. V borbi za bronasto medaljo je premagal Izraelca. Nastopil je še v kategoriji mlajših članov, kjer se je po sodniških odločitvah moral posloviti že v prvem krogu.

Domen Zidar je nastopil v mladinski kategoriji do 61 kilogramov, kjer se je pomerilo 43 tekmovalcev. V prvem krogu je napredoval proti Avstrijcu in v drugem izgubil proti Italijanu, ki se je nato uvrstil v finale in tako omogočil Domnu nastop v repasažu. Tam je Trboveljčan zabeležil tri zmage, in sicer proti Slovaku, Hrvatu in Bolgaru ter na koncu osvojil bronasto medaljo.

Pri mlajših članicah sta nastopili Urša Haberl in Barbara Haberl. Barbara je nastopila v težnosti kategoriji višje, kjer je nastopilo 29 tekmovalk. V prvih dveh krogih je premagala Slovakinjo in Čehinjo. V tretjem krogu je izgubila za minimalnih 1:0 proti aktualni viceprvakinji Evrope, Švicarki Scharerjevi, ki se je v nadaljevanju uvrstila v finale. Barbara je v repasažu prvo premagala Italijanko in nato v borbi za bronasto medaljo izgubila proti Srbkinji Durmiševi, evropski in svetovni prvakinji v kadetskih in mladinskih kategorijah, ki ostaja Barbari trn v peti, saj jo je letos premagala že tretjič. Urša ni imela svojega dne in je izgubila prvo borbo proti Italijanki v kategoriji do 50 kilogramov.

»Letošnje Odprto prvenstvo Hrvaške je bilo s tremi osvojenimi medaljami za Trboveljčane najuspešnejše do sedaj,« so povedali v klubu in dodali, da jih veseli tudi veliko število kvalitetnih borb. »Prav število borb pa je pripeljalo do padca fizične moči in zbranosti ob zaključku nastopov,« so ob tem pojasnili in rekli, da bodo v klubu poskrbeli, da se bo fizična pripravljenost tekmovalcev dvignila v nadaljevanju tekmovalne sezone.

Še obvestilo: V Karate klubu Trbovlje z oktobrom začenjajo z rekreativno vadbo za odrasle. Poleg karateja ne bo manjkalo tudi obhodne vadbe, iger z žogo in pa predvsem dobre volje. Treningi bodo od 19. do 20.30 ure na OŠ Ivan Cankar Trbovlje.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net