Izurjeni varuhi življenj

V Zagorju so na vseh gasilskih domovih nameščeni defibrilatorji, ti so tudi na številnih javnih zavodih in podjetjih. Zdaj pa je v občini za prvo pomoč izurjenih še 75 prostovoljnih gasilk in gasilcev.

od Zasavc.net - 23. 06. 2018
Ob namestitvi defibrilatorja na Glasbeno šolo Zagorje. Foto: arhiv

Župan Zagorja Matjaž Švagan je 22. junija podelil licence 75 za prvo pomoč izurjenim prostovoljnim gasilcem. »S podelitvijo licenc za prvo pomoč prostovoljnim gasilcem in gasilkam, je Zagorju uspelo postaviti zavidanja vreden standard organiziranega sistema za nudenje prve pomoči v primeru nenadnega zastoja srca,« so povedali na Občini Zagorje. »Gre za velik projekt in velik dosežek, pomemben za vse prebivalke in prebivalce Zagorja. Uspešno izveden projekt je plod truda in sodelovanja Občine Zagorje ob Savi, štirinajstih zagorskih prostovoljnih gasilskih društev in Zdravstvenega doma Zagorje.«

V Zagorju so na vseh gasilskih domovih v vseh krajevnih skupnostih, na številnih javnih zavodih in podjetjih, kjer se zbira večje število občank in občanov, nameščeni avtomatski električni defibirlatorji. Skupno jih je 23, njihovo vzdrževanje je občina zaupala zagorskemu Rdečemu križu.

Ob podelitvi licenc 75 usposobljenim gasilcem za prvo pomoč je Občina prve posredovalce opremila tudi z nahrbtniki, v katerih je osnovna oprema reševalcev. Izobraževanje je potekalo pod okriljem Zdravstvenega doma Zagorje. Vodila ga je Nina Pokorn, dr. med., ostali izobraževalci pa so bili Franc Novak, dr. med., ter zagorski reševalci Aljaž Groboljšek, Igor Murko, Barbara Kastelic in Andrej Sopotnik. Koordinacijo med zdravstvenim domom in prostovoljnimi gasilci je vodil poveljnik gasilske zveze Zagorje ob Savi Marko Bokal.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 23. 10. 2018
Zasavc.net - 20. 10. 2018
Zasavc.net - 19. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net