Julija nova cesta

Vse kaže, da bo »hitra« povezava med Hrastnikom in Trbovljami nared sredi poletja. Ob rudarskem prazniku naj bi namreč že odprli novo asfaltirano cestno povezavo od Veličkove ceste v Hrastniku preko Ane do sedanje industrijske ceste Trbovlje – Hrastnik preko Ojstrega.

od Zasavc.net - 12. 04. 2018
Foto: NM

Rudnik Trbovlje Hrastnik v okviru urejanja prostorske sanacije nadaljuje z rekonstrukcijami cest in komunalne infrastrukture na območjih vplivov odkopavanja.

Med večjimi projekti je ureditev cestne povezave Trbovlje-Hrastnik in navezovalne ceste do Prapretnega, kjer trenutno izvajajo odvodnjavanje na območju Ojstro-Ana-Sijaj. Čeprav so se dela zaradi neugodnega vremena zamaknila za slaba dva tedna, direktor RTH dr. Janez Žlak še vedno upa, da bo cesta odprta in asfaltirana do 3. julija, dneva rudarjev in hrastniškega občinskega praznika. Kot je Žlak še povedal, je odvodnjavanje v glavnem zaključeno, odpravljajo le še manjše pomanjkljivosti.

Naložba v ureditev odseka, odvodnjavanje in priključka Plesko je vredna okrog dva milijona evrov. Dela izvaja podjetje AGM Nemec.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 13. 12. 2018
Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 12. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net