Pouka jutri ne bo

Zaradi opozorilnih in splošnih stavk javnih uslužbencev jutri tudi v zasavskih osnovnih in srednjih šolah pouka ne bo.

od Zasavc.net - 13. 02. 2018
Foto: arhiv ZT

Stavkovni val javnih uslužbencev, ki so ga v ponedeljek, 12. februarja, pričeli policisti in ga danes, 13. februarja, nadaljujejo delavci v zdravstvu in socialnem varstvu, se bo jutri, 14. februarja, nadaljeval s splošno stavko vzgoje in izobraževanja. 

Na dan stavke tako ne bo pouka tudi v zasavskih osnovnih in srednjih šolah, bo pa organizirano varstvo učencev nižje stopnje, katerih starši so za to izrazili potrebo.

Varstvo bo zagotovljeno tudi za predšolske otroke, ki obiskujejo zasavske vrtce. V Vrtcu Trbovlje je za zdaj prijavljenih 30 otrok, ki bodo jutrišnji dan preživeli združeni v enoti Pikapolonica. V Zagorju bodo poskrbeli za 49 otrok, ki jim starši ne morejo priskrbeti drugega varstva in jih bodo jutri odpeljali v svojo vrtčevsko enoto kot običajno. V Hrastniku pa bodo za do sedaj prijavljenih 15 otrok poskrbeli v dežurni enoti Dolinca.

»Stavke v tem primeru ne podpiram,« je pred jutrišnjim dnem povedala ravnateljica Vrtca Trbovlje Gordana Vranešič, »bolj se mi zdi naravnana na šolnike kot vzgojitelje. Delujemo pa v skladu z usmeritvami Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenija (SVIZ).« Ravnateljica Vrtca Zagorje Darja Rakovič je pred stavko dejala, da je sicer ne želi komentirati, da pa se ji odnos do področja vzgoje in izobraževanja zagotovo zdi neustrezen. »Pot bi bila lahko tudi drugačna,« je dejala, »pričakovala bi večjo usklajenost med obvestili ministrstva in SVIZ-a.« S stavko se zaradi odprave anomalij načeloma strinja ravnateljica Vrtca Hrastnik Maja Petan, ki pa ob tem dodaja, da njihova prioriteta še naprej ostaja skrb in vzgoja otrok.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 17. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 14. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net