Knjiga Moje Trbovlje

Zavod Savus je izdal knjigo Moje Trbovlje. Vsak dan bomo objavili kakšen odlomek iz knjige, za pokušino.

od Zasavc.net - 27. 09. 2018

V zgodbi Skriti kvartopirci Andrej Plevčak piše: »Tam so se zbirali navdušeni, malo bolj petični kvartopirci, ki so lahko neopaženi ajncali in ferblali po mili volji. V lokal novega gostinca se je prišlo z glavne ceste, gost ali cela družba pa je v lokal lahko prišla povsem neopaženo čez dvorišče, od tam pa po stopnicah zadaj v stanovanje in skozi kuhinjo v posebno sobo, kamor seveda radovedni žandarji, ki so morali spoštovati zasebnost, niso smeli. S tem bi seveda motili gostilničarjeve prijatelje, ki so bili na »zasebnem« obisku v privatnem stanovanju.

Vse tole mi je pravil moj stric Pavel Bellenzier, ki so ga tja vlekle govorice, da se tam lahko prišpila veliko denarja. Kljub dobri službi si je tam lahko privoščil le salzštangelc in malo pivo. Vse igrice in igranje v tej sobi bi najbrž teklo še dolgo brez vznemirjanja javnosti, če ne bi nekoč kot bomba odjeknila novica, da se je po kvartanju za denar prav v tistih prostorih ustrelil znani podjetnik, ker naj bi po dostopnih informacijah zaigral plače svojih delavcev. Tiste prostore menda uradno ni nihče na glas omenjal, je pa bilo mnogo takšnih, ki so se spraševali, kdo je bil tisti srečnež, ki je prišpilal te velike denarje.«

Več v knjigi Andreja Plevčaka Moje Trbovlje. Naročite jo lahko po elektronski pošti info@zasavskitednik.si ali pa po telefonu 070/788-510 (ob delovnikih od 8. do 12. ure). Cena: 18 evrov.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net