Koncert Podkumskih pevcev

Ljudsko petje je velik del kulturne dediščine vsakega kraja. Z željo po druženju in petju so se v začetku leta 2013 skupaj zbrali Roman Savšek, Milan Strnad, Franc Sakaljšek, Matej Šalamon, Silvo Bregar, Branko Zupanc in Peter Odlazek. Prve vaje so imeli pri Romanu doma, sedaj pa vadijo v prostorih Športnega društva Podkum.

od Zasavc.net - 26. 02. 2018
Foto: arhiv KD Podkum

Podkumski pevci, ki so sprva peli kot ljudski pevci, so prvič javno nastopili decembra 2013 na prireditvi Večer na vasi, ki ga pripravlja Kulturno društvo (KD) Podkum. Čez leta se je zasedba nekoliko spreminjala. Danes pojejo v skupini člani prvotne zasedbe Roman Savšek, Milan Strnad, Franc Sakaljšek, Matej Šalamon in Silvo Bregar, pridružili pa so se jim še Blaž Pižmoht, Domen Zupanc in Žan Pižmoht, občasno jim glas posodi tudi Manja Pižmoht. Na harmoniki pevce spremljata Milan Strnad in Domen Zupanc.

Ker je letos peta obletnica njihovega delovanja, so v soboto, 24. februarja, pripravili koncert v Hiši domačih okusov Pr Čop. Na njem so se jim pridružile tudi Knapovske punce, Ljudski pevci iz Svibnega, zbrane je pozdravil župan Matjaž Švagan, program pa je povezoval laški užigovc Primož Razboršek.

Podkumski pevci so v letih svojega delovanja nastopili že tudi na Dolah pri Litiji, Zagradu, redno pa obiskujejo tiste, ki praznujejo 90. rojstni dan in jim podarijo pesem iz srca. Razveselijo se tudi povabila na praznovanja okroglih obletnic.

Mateja Kos


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net