Krnice in Podkraj odrezana

V občini Hrastnik so ponoči aktivirali 70 gasilcev, da so poskrbeli za prve intervencije zaradi hudega neurja, ki je prizadel predvsem južni del občine. Zjutraj so bili prebivalci Krnic in Podkraja odrezani od sveta.

od Zasavc.net - 17. 04. 2018
Foto: arhiv Občine Hrastnik

V Hrastniku so malo po 19. uri aktivirali Občinski štab civilne zaščite. Kar 70 gasilcev vseh teritorialnih gasilskih društev in tehnične enote so se na terenu trudili, da bi čim bolj omilili posledice obilnega dežja. Kljub temu so bili zjutraj od sveta odrezani prebivalci Krnic in Podkraja. Voda je zalila več stanovanjskih hiš, kleti, potoki so rezali nove struge, po pobočjih se je vsula zemlja in kamenje, odtrgalo je cestne povezave. Lokalne ceste in poti v makadamski izvedbi so na področju Spodnjih in Zgornjih Krnic ter KS Podkraj praktično uničene. Sprožilo se je več kot deset večjih in manjših plazov. Cesto iz železniške postaje proti Krnicam je odtrgalo. V »Zlati luknji« je dve hiši tako zalilo, da so polne naplavin.

Voda je zalila del orodjarne v Steklarni Hrastnik, del steklarske kolonije, Porto pub v središču Hrastnika. »Škodo zaenkrat težko ocenimo. Danes se trudimo predvsem zagotoviti prevoznost cest, jutri bomo skupaj z vodarji skušali vsaj deloma sanirati potoke in vodotoke. Ekipe na terenu pomagajo čistiti naplavine iz hiš, ljudem pomagamo, kolikor lahko, da bodo lahko čim prej normalno zaživeli,« je povedal župan občine Hrastnik Miran Jerič.

MP


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 18. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 15. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net