Lagardov Happy song

Zasavska zasedba Lagard, se je za snemanja skladbe Happy song prelevila iz tria (Luka Groboljšek, Peter Jeretina in Miha Plantarič) prelevila v pravi orkester z več kot dvajsetimi sodelujočimi.

od Zasavc.net - 28. 06. 2018
Peter Jeretina, Miha Plantarič, Andreja Ravnikar in Luka Groboljšek. Foto: arhiv Lagard

S prvo avtorsko skladbo, pod katero se je kot avtor in aranžer podpisal Luka Groboljšek, je skupina Lagard postavila nov mejnik v svojem ustvarjanju. Kot pravijo člani (Luka Groboljšek, Peter Jeretina in Miha Plantarič) se sreča kaže v tisočerih trenutkih in ima nešteto obrazov. Skozi glasbo so nekaj teh trenutkov prenesli v skladbo Happy song, pri kateri sta kot solista sodelovala flavtistka Andreja Ravnikar in kitarist Robert Pikl.

Gre za lahkotno skladbo, ki pa v sebi nosi ogromno elementov in zvrsti ter zvokovno posega daleč preko meja, saj je z Lagardom tokrat sodeloval tudi večkrat nagrajeni dobitnik Grammyjev Bernie Grundman, ki s svojim studiem v Los Angelesu velja za najboljšega v svetu masteringa. Grundman, ki je v svoji dolgi karieri sodeloval z mnogimi največjimi glasbeniki kot so Miles Davis, Quincy Jones, Steely Dan, The Doors, Joe Cocker, Joni Mitchell in Linda Ronstadt je zvokovno oblikoval tudi najbolj prodajan album vseh časov Thriller Michaela Jacksona ter nepozabno skladbo Princa Purple Rain.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net