Levstikova pot

Zavod Levstikova pot pripravlja na Martinovo soboto, 11. novembra, 31. popotovanje po Levstikovi poti. Pohodniki bodo startali med šesto in deveto zjutraj v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

od Zasavc.net - 07. 11. 2017
Foto: arhiv Zavoda Levstikova pot

Udeleženci 31. popotovanja po Levstikovi poti se bodo v soboto, 11. novembra, podali na pot od Litije do Čateža. Mnogi pridejo večkrat, nekateri se bodo pohoda udeležili prvič.

Pohodniki bodo na popotovanje krenili iz Litije ali Šmartnega pri Litiji. Pot jih bo vodila proti Slatni, Jelši, Libergi in Preski. V Preski se bodo lahko odločili, ali bodo nadaljevali po severni ali južni trasi. Na poti jih bodo pričakali domači ponudniki hrane in pijače, pa tudi spominskih razglednic. Vsi bodo del izkupička letos namenili tudi socialno ogroženim otrokom v Podružnični šoli s prilagojenim programom v OŠ Litija. Pohodnike bo na cilju ob 13. uri pozdravila osrednja prireditev. Na njej bo slavnostni govornik nekdanji scenarist in vsestranski kulturnik Stane Peček.

Zgodovina Levstikove poti sega v petdeseta leta 20. stoletja, ko je po poti s svojimi študenti hodil prof. dr. Anton Slodnjak, njegovo delo je nadaljeval prof. dr. Matjaž Kmecl, danes pa s študenti hodi prof. dr. Miran Hladnik. Kot pravijo organizatorji pohoda, je prav dr. Matjaž Kmecl pred tremi desetletji pomagal s svojimi neprecenljivimi nasveti pri določanju, označevanju in idejni zasnovi Levstikove poti, po kateri se zdaj že 30 let drugo soboto v novembru odpravljajo številni pohodniki iz Slovenije in tujine.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 04. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 09. 2018
Zasavc.net - 26. 09. 2018
Zasavc.net - 19. 09. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net