Literarni prijatelji se predstavijo

Literarni prijatelji Društva upokojencev Trbovlje (DUT) so v sredo, 25. aprila, predstavili na sredinem literarnem večeru svoje pesmi.

od Zasavc.net - 01. 05. 2018
Foto: Irena Vozelj

Predsednik DUT Janez Malovrh je napisal pesmi o novem pevskem zboru in Kanalcu. Mili Drnovšek je v svojih pesmih Prijatelj in prijateljstvo, Biti upokojenec je čast, Ko mladost k starosti se zgrinja in Tvoje in moje ime razmišljala, kako se ljudje obnašajo in vidijo posamezne situacije. Slavko Stošicki, ki danes domuje na Bledu vendar ostaja po duši Trboveljčan, je napisal pesmi Radohna, Sinica, Objem, Poljub mi nameni, Nov dan v zraku diši, Moj stari klavir in Oda o posestvu Fabiani, v katerih prikaže svoje občutke. Trboveljski »slavček« Lea Hlebec ni samo pevka, saj ji gredo od rok tudi rime. Na večeru je predstavila tri svoje pesmi Pomladna, Zlata leta in Nocoj ugasnite luči, kjer se srečamo s kakšno hudomušnostjo. V Trbovlje se rad vrača Maks Starc, ki je tokrat prebral svoje pesmi O ljubezni, Bila si tam, Najina pot in Ona in jaz. Še danes ima ljubeč odnos do svoje Trboveljčanke. Pero dobro vihti tudi Joži Novak, ki je napisala več proznih del, ki jih je prebirala sama in njeni literarni prijatelji: Skušnjava, Srečanje, Rožnati vrček, Plesalka, Gojzarji in Ena sama je ostala.

Našteti naslovi ne povedo vsega o čustvih, ki se skrivajo za njimi. Občutja in spomini se prepletajo med njimi. Včasih se zdi, da bodo njihovi junaki zašli, a najdejo pravo pot, ki jih moralno ne bremeni. Drugič izlivajo svoja občutja in dušo, ki kdaj tudi zajoka.

Zanimiv večer, ki so ga popestrile pesmi društvenega mešanega pevskega zbora Javor, ki mu dirigira Miha Hercog, spremlja pa jih harmonikar Franci Vrtačnik. Topli pomladni dnevi so nekaj rednih obiskovalcev zadržali doma in na vrtovih. Tisti, ki so prišli, so nagradili vse nastopajoče in povezovalca večera Andreja Železnika z iskrenim aplavzom.

Irena Vozelj


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 15. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net