Mair team je drugi finalist

V drugi polfinalni tekmi te sezone Košarkarske rekreativne lige Zasavje (KRLZ) so se v dvorani OŠ Trbovlje srečali Hrastničani in Zagorjani.

od Zasavc.net - 16. 04. 2018
Foto: arhiv KRLZ

Barbari, ki so po rednem delu zasegli najboljše izhodišče za končnico, so se spopadli z neugodnimi Mairovci, ki bi s to zmago že drugič zapored prišli v veliki finale KRLZ. Težko pričakovan derbi med tema ekipama publike ni pustil na cedilu, saj je v napeti tekmi videla kar dva podaljška in ogromno borbenost obeh ekip.

Mair team : Barbari – 73:71

Tekmo so zelo dobro začeli nekoliko starejši, izkušenejši Hrastničani, ki so po prvi četrtini vodili za 5 točk. Na tekmo so prišli močno oslabljeni, bilo jih je le devet, po petih minutah igre pa je bil na njihovi strani zaradi nešportne poteze izključen še Berčon, tako da so preostanek tekme nadaljevali z le osmimi igralci. Kljub temu jih to ni ustavilo. Drugo četrtino so odigrali še bolje, držali so konstantno razliko pred Mairovci, ki so kljub dobri igri težko lovili Hrastničane.

V drugem polčasu so Zagorjani stopnjevali svojo igro in počasi manjšali zaostanek za Barbari. Po 30 minutah je njihova prednost znašala le še 4 točke. V zadnji četrtini je sledil preobrat Mair teama, ki so slabih 5 minut pred koncem prišli na 3 točke prednosti. Barbari se še vedno niso vdali in so kljub utrujenosti vztrajno sledili Mair teamu. Zagorjani so pol minute pred koncem povedli za 3 točke, vendar zimzeleni Tušek še ni rekel zadnje. 22 sekund pred koncem srečanja je zadel trojko za izenačenje. Mair team je imel še možnost za zadnji napad, vendar niso prišli do izdelanega meta in se je tekma potegnila v prvi podaljšek.

V prvem podaljšku sta bili obe ekipi odlični v obrambi, tako da nobena ni uspela narediti prednosti. Zagorjani so imeli še en napad za zmago, vendar se jim je žoga nesrečno zakotalila izven obroča in sledil je še drugi podaljšek. V drugem podaljšku so imeli oslabljeni Barbari že kar nekaj težav z osebnimi napakami, tako da so zadnjo minuto tekme odigrali z le štirimi igralci. Mair team je to izkoristil v svoj prid in v zadnji minuti podaljška naredil prednost 4 točk, ki je bila za močno utrujene Barbare takrat prevelik zalogaj. Tako so se zagorski Mairovci že drugič zapored uvrstili v finale, kjer se bodo ponovno srečali z aktualnimi prvaki Oskarji, Barbari pa se bodo v tekmi za 3. mesto pomerili proti Laškimi veterani.

Strelci:

Barbari: Golotič 18, Tušek 18, Deželak Robi 12, Otopal 8, Deželak Rok 7, Majes 3, Hasanović 3, Berčon 2

Mair team: Kosin 28, Roglevski 13, Jasenčič 11, Štibernik 10, Jere 6, Tomažič 3, Prašnikar 2

V soboto, 21. aprila, bo na sporedu zaključek letošnje sezone KRLZ. Gledalci si bodo lahko v dvorani OŠ Trbovlje ob 17. uri ogledali tekmo za 3. mesto med Barbari in KK veterani Zlatorog Laško. Ob 19. uri pa sledi veliki finale, v katerem se bosta spopadla Oskar Trbovlje in Mair team.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net