Marljivi gledališčniki

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje je v sezoni 2017-2018 pripravilo dve premieri in eno ponovitveno predstavo ter priljubljene Štilčke, ki vedno znova napolnijo dvorano.

od Zasavc.net - 04. 04. 2018
Foto: arhiv MG Svoboda Trbovlje

Mlajše skupine Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje so v tekoči sezoni pripravile dve premieri in eno obnovitveno predstavo. Najmlajši so zaigrali veselo igrico za otroke iz vrtca in prvo triado osnovnih šol z naslovom Pavliha noče v šolo. Ponovili so jo kar sedemkrat. Predstavo je režirala Nanda Guček.

Malo starejši člani gledališča so pod vodstvom Žive Lisec zaigrali Ko gozd utihne. Marjeta Dolinar pa je obnovila zanimivo predstavo za mlade Hodl de bodl, v katero je vključila novega mladega igralca. Predstavo si je ogledala selektorica Simona Ramovž. S prvima dvema predstavama pa je gledališče sodelovalo na Občinski reviji otroških gledališč, ki jo je spremljal selektor Gašper Jarni. Na reviji je z dvema predstavama nastopila otroška skupina z OŠ Trbovlje pod vodstvom Alme Knaus, z OŠ Tončke Čeč pa sta zanimivo predstavo Šolski dogodki in odmevčki pripravili Vera Arh in Nives Dornik. 

»Po vseh predstavah smo imeli strokovne pogovore s selektorji, kar bo zagotovo vplivalo na rast kvalitete gledališkega ustvarjanja,« je ob tem povedala Nanda Guček.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 13. 12. 2018
Zasavc.net - 12. 12. 2018
Zasavc.net - 11. 12. 2018
Zasavc.net - 11. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net