Mednarodni dan mačk

Danes, 8. avgusta, je mednarodni dan mačk. Ob tem dnevu so na Statističnem uradu RS povzeli podatke o Slovencih, katerih priimki so povezani z mačkami.

od Zasavc.net - 08. 08. 2018
Foto: TPK

Mačji priimki

Najpogostejši priimek, povezan z mačkami, je kajpak Maček. Lani je v Sloveniji živelo 1499 prebivalcev s tem priimkom. Med drugimi priimki, povezanimi z mačkami, so izpostavili še priimke Muc, Brkovič, Rep, Muri, Muc in Klopčič. No, v zasavski statistični regiji je bilo lani od naštetih največ Klopčičev, in sicer 167.

»Mačja ali pasja oseba«

Mednarodni dan mačk bo verjetno bolj navdušil »mačjeljubce« kot »pasjeljubce«. Glede na raziskave naj bi se značaji mačjih in pasjih oseb kar razlikovali. Ljubitelji mačk naj bi bili bolj vase zaprti, ljubitelji psov pa bolj družabni in naj bi lažje spoznavali nove ljudi. Mačje osebe naj bi veljale za bolj čustvene, radovedne, odprte za novosti in nekonvencionalna prepričanja, filozofiranje, bile pa naj bi tudi malo bolj nevrotične od »pasjeljubcev«. In še: mačje osebe naj bi imele več težav s sledenjem pravilom in avtoriteti, kadar se jim zdi, da se da nekaj storiti na boljši način.

Sicer pa pravijo: tisti, ki imajo mačko, so služabniki svoje živali. Tisti, ki imajo pse, pa gospodarji. 

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 02. 12. 2018
Zasavc.net - 01. 12. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net