Miran Cvet najhitrejši tudi v Litiji

Hrastničan Miran Cvet, ki je nedavno osvojil naslov svetovnega prvaka v gorskih tekih v svoji kategoriji, je bil najhitrejši tudi na Litijskem teku v soboto 9. junija.

od Zasavc.net - 11. 06. 2018
Miran Cvet (drugi z leve). Foto: arhiv organizatorja (avtor: Anže Malis)

V teku na 10 kilometrov do gradu Pogonik in nazaj so tekači tekmovali v osmih kategorijah. Najhitrejša sta bila Miran Cvet in Eva Zorman. Na ekipnem teku za prehodni občinski pokal je bila najhitrejša ekipa Športnega društva Maister.

V zelo številčnih skupinah učencev druge in tretje triade so bili najhitrejši Žiga Elsner in Eva Rozina v drugi triadi ter Nik Okorn in Lana Cizerle v tretji dekadi. Pokal najhitrejše šole je osvojila Osnovna šola Litija.

»Najmnožičnejše so bile letos skupine tekačev katerih rezultatov ne merimo. Na promocijskem družinskem teku predšolskih otrok je sodelovalo več kot 180 otrok. Teklo je več kot 140 otrok, ki obiskujejo prvi, drugi ali tretji razred osnovne šole. Na spominskem Tajinem teku je sodelovalo več kot 90 tekačev,« so povedali organizatorji Litijskega teka, Javni zavod za kulturo mladino in šport Litija. Letos so tek pripravili že šestič zapored, pripravljajo pa ga kot eno osrednjih prireditev ob prazniku Občine Litija.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 09. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 11. 2018
Zasavc.net - 04. 11. 2018
Zasavc.net - 04. 10. 2018
Zasavc.net - 03. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net