Muzikal Butalci

Po premieri 10. oktobra v Polhovem Gradcu bo magistrsko delo Trboveljčana Aljaža Bastiča 9. novembra na ogled tudi na odru Delavskega doma Trbovlje.

od Zasavc.net - 15. 10. 2018
Insert iz napovednika muzikala Butalci.

Butalci Frana Milčinskega so zaživeli v televizijskem muzikalu Trboveljčana Aljaža Bastiča. Bastič je konec septembra magistriral iz televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) pod mentorstvom profesorja in režiserja Marka Naberšnika. Za 30-minutni muzikal Butalci, ki je nastal v produkciji AGRFT in koprodukciji RTV Slovenija, je sam priredil tudi izvirne zgodbe Milčinskega, 

V muzikalu so nastopala sama vidna imena slovenskega avdiovizualnega in glasbenega prostora: Jurij Drevenšek, Marjan Bunič, Tanja Ribič, Gregor Čušin, Jure Ivanušič, Konrad Pižorn – Kondi, Gojmir Lešnjak – Gojc, Ana Facchini in tudi mnogi uveljavljeni mlajši pevci, ki nastopajo v mnogih slovenskih odrskih muzikalih. Ansambel je vse zgodbe odpel v živo med snemanjem. Glasbo je ustvaril Leon Firšt, muzikal pa so posneli večinoma v Polhovem Gradcu, kjer je bila tudi premiera filma. Muzkal bo kmalu prišel na televizijske ekrane, zavrteli pa ga bodo tudi v Delavskem domu Trbovlje, kjer bodo po predstavi pripravili pogovor z ustvarjalci.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 12. 11. 2018
Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 28. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net