Nagrajeni zasavski dijaki

V nabito polni dvorani Steklarne Hrastnik so v torek, 6. marca, podelili bronasta in prva srebrna priznanja dijakom v Zasavju.

od Zasavc.net - 07. 03. 2018
Foto: arhiv GESŠ Trbovlje

Letos so zasavski dijaki že drugič zapovrstjo prejeli mednarodna priznanja za mlade (MEPI), ki jih izvajalci podeljujejo za osvojene stopnje programa s štirih področij: prostovoljno delo, veščine, rekreativni šport in pustolovske odprave oziroma projekt neznani prijatelj za zlato stopnjo.

V projektu sodelujejo vse tri zasavske srednje šole, ki so se včeraj udeležile tudi slovesne podelitve srebrnih in bronastih priznanj dijakom v prostorih hrastniške Steklarne.

Za uspešen zaključek posamezne stopnje glede na predpisane pogoje in zahteve programa MEPI so srebrna priznanja prejeli Matic Škrbec, Vita Malavašič, Maj Hauptman Pepelnjak, David Kuharič, Juš Navratil, Luka Perc in Timotej Zupančič iz GESŠ Trbovlje, Nastja Planinc in Blaž Strgaršek iz Srednje šole Zagorje ter Miha Krajnc iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

Bronasta priznanja pa so prejeli Aljana Smajlović, Leila Humekić, Maja Drnovšek in Nik Kalovšek iz Srednje šole Zagorje.

Po podatkih Zavoda MEPI sodelujejo našteti dijaki v programu pod glavnim mentorstvom Maruše Stoklasa Drečnik (GESŠ Trbovlje), Zdenke Resnik (Srednja šola Zagorje) in Vasje Markiča (STPŠ Trbovlje).

Zlata priznanja MEPI bo 17. marca na Brdu pri Kranju mladim, ki so uspešno opravili tudi zaključno stopnjo programa, podelil predsednik RS Borut Pahor. Zlata priznanja bo prejelo 87 mladih, med njimi ni dijakov iz zasavskih srednjih šol.

Program za osebnostni razvoj mladih

Program MEPI je program osebnega razvoja mladih, v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni. Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, katerega način izkoriščanja močno vpliva na to, v kakšno osebo se bo mladostnik razvil.

Je program netekmovalne narave, ki ga je leta 1956 uvedel vojvoda Edinburški, mož britanske kraljice Elizabete II., skupaj s Kurtom Hahnom, znanim nemškim pedagogom, in lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mont Everest. V skoraj 60 letih se je program iz Velike Britanije razširil v več kot 130 držav. V tem obdobju je v njem sodelovalo že več kot sedem milijonov mladih. V slovenskih šolah in nekaterih drugih organizacijah ga izvajajo od leta 2004.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 06. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018
Zasavc.net - 23. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net