Namesto treh mesecev en dan

Zavod RS za zaposlovanje je spremenil pogoje podeljevanja spodbud za trajno zaposlovanje mladih. Prej so bili do spodbud upravičeni delodajalci, ki so zaposlili brezposelno osebe, vpisano v evidenco brezposelnih vsaj tri mesece. Po novem zadostuje, da je oseba na zavodu prijavljena vsaj en dan.

od Zasavc.net - 16. 02. 2018
Foto: arhiv ZT

V četrtek, 15. februarja, je Zavod RS za zaposlovanje na svoji spletni strani objavil spremembo javnega povabila Spodbude za trajno zaposlovanje mladih. Bistvena novost je, da se bodo v ta program lahko vključevali brezposelni mladi do vključno 29. leta starosti, ki so naZavodu prijavljeni vsaj en dan. Do sedaj so se namreč lahko vključevali le mladi, ki so bili v evidenco brezposelnih vpisani vsaj tri mesece.

Namen programa je mlade brezposelne osebe hitreje delovno, socialno in trajno aktivirati z zaposlitvijo za nedoločen čas pri izbranih delodajalcih. Ukrep je namenjenbrezposelnim in delodajalcem iz vse Slovenije.

Višina subvencije znaša 5.000 evrov za zaposlitev za 40-urni tedenski delovni časza nedoločen čas in se izplačav dveh delih: polovica po zaposlitvi, druga polovica pa po izplačilu plače za 24. mesec zaposlitve.

Lani so v program vključili 1.175 mladih, od tega skoraj 70 odstotkov oseb s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji. Letos nameravajo vključiti dodatnih 1.500 brezposelnih mladih, od tega 60 odstotkov oseb s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Javno povabilo bo predvidoma odprto do konca julija prihodnje leto, zanj pa so rezervirali skoraj 28 milijonov evrov. 80 odstotkov sredstev krije Evropski socialni sklad.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 29. 11. 2018
Zasavc.net - 27. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net