Novoletni koncert Rudarske godbe Hrastnik

Pravijo, da je tradicija dobra stvar. Še zlasti če je glasbeno obarvana. In tako se ob koncu iztekajočega se leta že leta nazaj s svojim koncertom predstavita obe v občini Hrastnik delujoči godbi na pihala: Steklarska godba in Rudarska godba. V svojih nastopih ponujata najboljše iz svojega repertoarja. V četrtek, 28. decembra, so bili na vrsti knapi.

od Zasavc.net - 31. 12. 2017
Foto: Milko Plahuta

Rudarska godba Hrastnik je pod vodstvom priljubljenega dirigenta Uroša Razpotnika ponovno prevzela poslušalce v Športni dvorani na Logu v Hrastniku.Gosta večera sta bila Maja Šturm Razboršek, pevka narodno zabavnega ansambla Karavanke in zasedbe The Moonlighting orchestra ter Primož Razboršek - klarinetist in najbolj hudomušen član kvinteta Dori.

V sijočih se,čisto novih rudarskih uniformah, so izvajali dela Elvisa Presleya Elvis Selection, Boba Crewa in Boba Gaudia Cant Take my Eyes off You (solistka na flavti Urška Velikonja), Jamesa Lasta Happy Music with James Last, Johna Lennona in Paula McCartneya Obladi, Oblada, Johana de Mela Klezmer Clasic in Glenna Millerja Glenn Miller Medley. Dobra, stara glasba velikih revijalnih orkestrov se je prepletala z rockom in domačimi uspešnicami, kot so: Med iskrenimi ljudmi Mojmira Sepeta, Ti si moja ljubezen Jureta Robežnika, Zato sem noro te ljubila in Nad mestom se dani Jožeta Privška, ki jih je zapela gostja večera Maja Šturm Razboršek, ki jo je poleg orkestra na klavirju spremljala tudi Polona Troha.

Da ne bi bilo dolgčas, je s svojimi humornimi vložki poskrbel Primož Razboršek, ki se je izkazal tudi kot vrhunski klarinetist v skladbiSlavka in Vilka Avsenika Pastirček. Seveda ni šlobrez dobrih, starih Straussovih valčkov. Fruhlingsstimmen so odplesale baletke 5. in 6. razreda plesnega oddelka GŠ Hrastnik pod vodstvom mentorice Žužane Bartha. Prava paša za oči in ušesa. Pripadal jim je tudi zaključek koncerta s Straussovim Radetzky Marschem, ki so mu dodale še mix drugih Straussovih valčkov.

Predsednik Društva Rudarska godba Jurij Bantan se je v svojem nagovoru najprej zahvalil publiki za udeležbo in godbenikom za izvedbo koncerta, ki je krona njihovega celoletnega napornega dela. Velika zahvala gre tudi Poloni Kovač, ravnateljici Glasbene šole Hrastnik, s katero že mnogo let izvrstno sodelujejo. Povedal je , da so v letu 2017 imeli čez 30 samostojnih nastopov. Gostovali so tudi v pobrateni občini Raška v Srbiji, kjer so imeli tudi samostojni koncert. Izredno težak zalogaj je bila nabava novih rudarskih uniform, kar bi težko zmogli brez dveh velikih podpornikov: Občine Hrastnik in Rudnika Trbovlje- Hrastnik. V zahvalo za pomoč je v imenu Godbe podelil Županu Občine Hrastnik Miranu Jeriču in direktorju RTH dr. Janezu Žlaku posebni priznanji.

Ob tej priložnosti so člani godbe in oba gosta dirigenta Uroša Razpotnika kar zasuli z raznimi pripomočki za dojenčke. Pred kratkim je namreč postal srečni očka dveh deklic, dvojčic. Godbeniki so se za letos poslovili z venčkom zimzelenih Avsenikovih melodij, kar je navdušeno publiko pognalo na noge. Maja Šturm Razboršek je prevzela tudi vlogo povezovalke.

Milko Plahuta


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net