O hrastniškem »športanju«

Mednarodni projekt Evropske prostovoljske službe (EVS) z naslovom Bodi aktiven, bodi zdrav, ki ga izvajajo v Mladinskem centru Hrastnik, se počasi zaključuje.

od Zasavc.net - 03. 01. 2018
Foto: arhiv MCH

Guus Geurkink in Justina Šakinskaite, prostovoljca z Nizozemske in iz Litve, sta med svojim devetmesečnim bivanjem v Hrastniku s svojim znanjem, idejami in inovativnostjo oblikovala aktivnosti mladinskega centra ter poskrbela za večjo prepoznavnost in osveščenost o pomenu aktivnega preživljanja časa in zdravega načina življenja. Seznanila sta se z delovanjem številnih športnih klubov in razmišljala o možnostih, kako privabiti mlade, da izkoristijo hrastniško športno infrastrukturo. Raziskala in ovrednotila sta okoliške pohodniške poti ter postavila točke, ki opozarjajo na industrijsko, kulturno oziroma naravno dediščino okolja.

Eden bolj odmevnih rezultatov projekta pa je tudi kratki filmček, v katerem so predstavljena številna hrastniška športna društva, s katerimi sta prostovoljca prišla v stik, in tudi bogata športna infrastruktura v Hrastniku. Justina in Guus sta nad številnimi možnostmi za športne aktivnosti in aktivno preživljanje prostega časa v Hrastniku navdušena. Vse občanke in občane pozivata naj živijo čimbolj aktivno, predvsem pa naj k temu spodbudijo svoje otroke.

Tudi direktor Mladinskega centra Hrastnik Jani Medvešek je povedal, da želijo s projektom mlade spodbuditi k aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa, ki vključuje športne aktivnosti: »Raziskave Nacionalnega inštituta za zdravje so pokazale, da se – podobno kot drugod po Sloveniji – tudi pri nas srečujemo s prekomerno telesno težo mladih, zato smo se odločili, da tokratni projekt usmerimo v spodbujanjetelesne aktivnosti, saj ta dokazano izboljšuje psihofizične sposobnosti posameznika in pripomore k boljšemu počutju, večji ustvarjalnosti in delovni zmožnosti.« Seveda pa z aktualnim projektom mladinske izmenjave, tako kot doslej, krepijo medkulturni dialog v Hrastniku in vsem deležnikom v projektu omogočajo izboljšanje kompetenc v procesu neformalnega ter vseživljenjskega učenja.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 08. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net