O Zasavju te dni v poljskem Karpaczu

Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje se je danes, 8. decembra, udeležila 3. Industrijskega foruma v mestu Karpaczu na Poljskem.

od Zasavc.net - 08. 12. 2017

RRA Zasavje z udeležbo na Industrijskem forumu, ki ga organizira Inštitut za vzhodne študije iz Varšave, krepi svojo vlogo v mednarodnem prostoru. Vodilna tema foruma so smernice za obnovo in razvoj industrije v Evropi. Predstavniki RRA Zasavje pa bodo na Poljskem predstavili revolucijo oziroma evolucijo nekdanjih industrijskih mest. Obravnavali bodo priložnosti in izzive okolij, ki se srečujejo s postindustrializacijo.

»V predstavitvi dajemo glavni poudarek zasavski regiji, ki jo zaradi razvoja industrije umeščamo v širši evropski zgodovinski prostor, v drugem delu predstavitve pa bomo spregovorili o priložnostih in možnostih regije v prihodnosti,« so ob tem povedali na RRA Zasavje. »RRA Zasavje se je na forum odpravil v sklopu Programa HRT, ki ga izvajamo s podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, in sicer instrumenta, ki se nanaša na promocijo območja in privabljanja tujih investitorjev. S tem želimo mednarodnim udeležencem predstaviti našo preteklost, priložnosti, izzive in jih spodbuditi k razmišljanju o povezovanju, sodelovanju in vlaganju v nekdanje industrijsko območje.«

Glavni namen Industrijskega foruma je srečevanje evropskih predstavnikov različnih panog, od energetike, gradbeništva, rudarstva, motorizacije do IT, kemije, turizma, varstva okolja … Na njem pričakujejo več kot 700 udeležencev, pa tudi številne ugledne goste iz Poljske in drugod. Za letos so udeležbo potrdili poljska premierka Beata Szydlo, ministrica za izobraževanje Anna Zalewska, bivši poljski premier Jan Krzysztof Bielecki ter številni drugi poljski in mednarodni predstavniki podjetij, gospodarskih zbornic, univerz in inštitutov. Forum bo med drugim gostil tudi konferenco o start-up podjetjih, kjer bo priložnost za predstavitev njihovih idej in produktov ter srečevanje s potencialnimi poslovnimi partnerji. Trajal bo do 10. decembra.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 10. 10. 2018
Zasavc.net - 26. 09. 2018
Zasavc.net - 21. 09. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net