Odpeli so

Od 26. do 28. marca je bila v Delavskem domu Zagorje 26. revija Zagorje ob Savi, ki sta ga organizirala Javni sklad RS za kulturne dejavnosti z Območno izpostavo Zagorje ob Savi in Občina Zagorje ob Savi.

od Zasavc.net - 29. 03. 2018
Foto: arhiv JSKD

Državno tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov, ki poteka bienalno od leta 1968, je bilo letos že petdesetič. Udeležilo se ga je 52 najboljših otroških in mladinskih pevskih zborov iz Slovenije in zamejstva, med katerimi pa letos ni bilo nobenega iz Zasavja. Pevci so se pomerili na osmih koncertih, ocenjevali pa so jih priznani slovenski zborovodje.

Med otroškimi zbori so zlata priznanja z odliko prejeli OPZ OŠ Prežihovega Voranca Maribor, OPZ GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, OPZ OŠ Antona Ukmarja Koper, OPZ OŠ Koper in OPZ Junior CS, Maribor, ki je postal tudi najboljši otroški pevski zbor revije. Vodi ga zborovodkinja Kerstin Pori, ki je prejela tudi priznanje za najboljšo zborovodkinjo debitantko.

Med mladinskimi zbori so zlata priznanja z odliko prejeli MPZ OŠ Nazarje ter MPZ OŠ Franceta Bevka Tolmin in MPZ OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, ki sta bila odlikovana tudi za najboljši pevski zbor revije. Zbor iz Šentvida vodi Simona Zvonar, ki je bila odlikovana tudi kot najboljša debitantka, zborovodkinja tolminskega zbora pa je Barbara Kovačič.

Med srednješolskimi zbori je bil najboljši MeMPZ Emil Komel iz italijanske Gorice, ki ga vodi dirigent David Bandelj.

Na reviji so podelili tudi nagrade JSKD, ki so jih prejeli skladateljica Tadeja Vulc za skladbo Ljubezen, Love, Amore in zborovodje za udeležbo na mednarodnem festivalu izbranih mladinskih zborov Europäisches Jugendchor Festival v Baslu v Švici maja letos: David Preložnik (Celje), Tjaša Šimonka (Murska Sobota) in Kerstin Pori (Maribor).

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018
Zasavc.net - 30. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net