Odvržene narkomanske igle

Na družbenem omrežju Civilne iniciative Zagorje ob Savi so se včeraj pojavile fotografije odvrženih narkomanskih igel v okolici športnega igrišča Partizan in Delavskega doma Zagorje, ki so povzročile val ogorčenja.

od Zasavc.net - 09. 10. 2018
Foto: Aleksander Kos

Fotografije odvrženih igel narkomanov v Zagorju je včeraj na družbenem omrežju objavil Aleksander Kos. Fotografije je posnel v nedeljo, 7. oktobra, ob njih pa napisal: »Igrišče Partizan. Prostor, ki je namenjen športu in druženju, prostor, kjer naj bi se počutili varne, postaja vse bolj nevaren.« Kos je spomnil, da je že pred časom opozarjal na problem pijančevanja na igrišču, toda bil deležen le ostre kritike. »Slike so posnete na Partizanu,« je dopisal Kos, »le zadnji dve sta izpred vhoda v Delavski dom. Obvestil sem policijo in občino, da bosta lahko ukrepali.«

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, so policisti po obvestilu igle nemudoma odstranili in jih ustrezno zavarovali do uničenja.

»Nad videnim smo zgroženi,« so komentirali dogajanje na Občini Zagorje, »od povzročiteljev je to početje skrajno neodgovorno.« Obljubili so, da bodo na omenjenih lokacijah okrepili nadzor s strani Medobčinskega inšpektorata in še dodatno pozvali policijo k pogostejšim pojavljanjem na teh lokacijah. Povedali so, da predel pri Partizanu čisti Komunala Zagorje, lastnik površin pa je Športna unija Slovenije, ki pa da jo bo Občina Zagorje obvestila o težavi in pozvala k pripravi dolgoročne rešitve v sodelovanju z lokalno skupnostjo.

Na vprašanje, ali v občini obstaja kakšen program ravnanja z odvisniki, so povedali: »Posebnega kurativnega programa v občini ni, vendar pa Občina Zagorje že od leta 2013 zagotavlja sredstva za izvajanje preventivnega programa, ki sodi v program Mreže programov na področju vseh vrst zasvojenosti. Program je namenjen tudi odvisnikom od drog. Za občane Zagorja program izvaja inštitut Vir iz Celja, koordinira pa ga Center za socialno delo Zagorje.«

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 08. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net