Logos med najboljšimi

Dijaki GESŠ Trbovlje in člani Logosa so se med 14. in 17. decembrom udeležili največjega evropskega mednarodnega turnirja Winter Holidays Open 2017 v Zagrebu.

od Zasavc.net - 25. 12. 2017
Foto: arhiv GESŠ Trbovlje

Na turnirju so se pomerili z vrstniki iz več kot 30 držav, od Avstralije, Pakistana, Saudske Arabije, Kuvajta, Jordana, Turčije, številnih evropskih držav in Združenih držav Amerike.

Več tednov se je 97 ekip v svojih klubih s pomočjo različnih strokovnjakov in zunanjih sodelavcev, pripravljalo na tri vnaprej določene teme, pred turnirjem pa še na teme, ki so jih dobili uro pred posamičnim krogom. Tekmovanje je potekalo v šestih krogih. Dve mlajši ekipi GESŠ sta nastopili res odlično. Prva ekipa v sestavi Žan Jernej Kovač, Vasja Grošelj, Iza Jerman pa je zmagala kar vseh šest krogov (to je uspelo samo še dvema drugima ekipama od 97-ih) in v tem delu zaradi sistema tekmovanja, kjer se po vsaki zmagi v naslednjem krogu nato dobi močnejšega nasprotnika, premagala tudi oba kasnejša finalista. Zato se je uvrstila v osmino finala, kjer so se spopadli z Avstralci in že sedmič zapored zmagali. Izločeni so bili nato v četrtfinalu.

Zaključni del se je odvijal v veliki dvorani Ekonomske fakultete v Zagrebu na temo Regionalni trgovinski bloki ali globalna prosta trgovina. Turnir je dobila neverjetna pakistanska ekipa (Logos jo je sicer edini na turnirju premagal), ki je za seboj pustila vse ekipe, vključno z dvema ameriškima.

»Naši dijaki so vložili veliko truda, dosegli izjemne rezultate in se ob tem ponovno veliko naučili,« je po turnirju povedal profesor angleškega jezika in mentor Logosa Jakob Štrovs. Na tokratnem turnirju so svoj ognjeni krst na mednarodnem tekmovanju doživeli debaterji Ema Gospodarič, Elma Salihović, Jure Grošelj in Nika Gabrič.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 13. 10. 2018
Zasavc.net - 12. 10. 2018
Zasavc.net - 11. 10. 2018
Zasavc.net - 05. 10. 2018
Zasavc.net - 05. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net