Podjetje Kovit projekti postavilo temeljni kamen

Podjetje Kovit projekti, ki projektira, izdeluje in montira kovinske izdelke, je 5. septembra slovesno odkrilo temeljni kamen za izgradnjo novih proizvodnih prostorov.

od Zasavc.net - 05. 09. 2018
Direktor Sandi Grm. Foto: TPK

Kot je povedal direktor podjetja Kovit projekti Sandi Grm, so v družbi veseli, da se je njihova vztrajnost odrazila kot uspeh in rast podjetja, ustanovljenega leta 2003. Kovit projekti so leta 2004 odkupili prostore v industrijski coni v Trbovljah, leta 2005 dogradili poslovni del, leta 2008 pa postavili prvo proizvodno halo za mehansko obdelovanje, v katerem so uredili obdelovalni center. V letih 2014-2015 so zgradili novo halo, namenjeno končni montaži, odpremi in skladiščenju, a prostora jim je ob nenehni rasti primanjkovalo. Razgledovali so se po zemljišču v bližini, ki jim ga je nato uspelo odkupiti od velenjskega Gorenja. Da so lahko pridobili gradbeno dovoljenje, je Občina Trbovlje morala spremeniti občinski prostorski načrt. Urejanje dokumentacije je tako potekalo v sodelovanju z Občino Trbovlje in upravno enoto Trbovlje, Grm pa se je na slovesnem dogodku zahvalil še projektantom in sodelavcem. Zbrane je nagovorila tudi trboveljska županja Jasna Gabrič, zadovoljna, da je občina lahko hitro in učinkovito priskočila podjetju na pomoč. Obenem je izrazila zadovoljstvo, da brezposelnost v občini pada, ter dejala, da tečejo intenzivne priprave za prenovo celotne obrtne cone Nasipi, ki naj bi bila zaključena do leta 2022.

Kovit projekti bodo v enem letu zgradili 6500 kvadratnih metrov veliko halo, katere manjši del bo namenjen skladišču, v njej pa bodo še hala za pripravo materiala, hala za varjenje in sestavljanje velikih zvarjencev, hala za obdelovalni center in hala za končno montažo. Naložbo ocenjujejo na 950.000 evrov, zanjo pa jim je uspelo pridobiti 425.000 evrov nepovratnih sredstev prek razpisa za sofinanciranje začetnih investicij podjetij ter ustvarjanja novih delovnih mest. Trenutno je v podjetju 32 redno in nekaj manj pogodbeno zaposlenih.

Na slovesnem odkritju temeljnega kamna je v kulturnem programu nastopila mlada pevka Gaja Kolenc.

TPK


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 09. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net