Poraz z velikim Celjem

Celjani so prvo medsebojno prvenstveno tekmo v Dolanki proti domači ekipi gladko dobili. Kljub temu so gledalci na polni tribuni uživali v dobrih potezah gostov in domačinov. Sobota je bila zaradi tega na Dolu pravi rokometni praznik.

od Zasavc.net - 22. 10. 2018
Foto: Jan Kraner

NLB liga - 7. krog

RK Dol TKI Hrastnik - RK Celje Pivovarna Laško 23:40 (9:18)

Dol pri Hrastniku – 20. 10. 2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 400. Sodnika: Gorenc in Kočevar

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič, Rkman; Brilej1, Ajdari 6(2), Grušovnik 7, Pintar, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Koprivc 6(1); trener: Aleš Sirk.

RK Celje Pivovarna Laško: Pantjar, Ferlin; Vujović 8(5) Jurečič 3, Malus 1, Kljun, Košec 2, Razgor 7, Ovniček 2, Nenadić 4, Accambray 3, Kodrin 5, Horžen 1, Anić 3, Bećiri 1; trener Tomaž Ocvirk.

7m: 3(3); 5(5)

Izključitve: / min; 2 minuti

Dolski rokometaši so v soboto v 7. krogu lige NLB v dvorani Dolanka gostili aktualne državne prvake – rokometaše RK Celje Pivovarna Laško. V zgodovino se bo srečanje teh dveh nasprotnikov zapisalo kot sploh prva odigrana prvenstvena tekma, dolski publiki pa se je tokrat v vlogi trenerja pivovarjev predstavil Tomaž Ocvirk, ki je v daljni sezoni 1997/98 igral tudi za dolske rokometaše. Njegov pomočnik na celjski klopi je še eden bivši »Dolan«. Stanko Anderluh je namreč kot trener Dolane vodil nekaj sezon še v času, ko so igrali svoje tekme v hrastniški športni dvorani na Logu.

Že pred samim srečanjem je bilo popolnoma jasno, da so gostje kljub težavam s poškodbami absolutni favoriti, vprašanje, ki se je zastavljalo, je bilo le, s kakšno razliko se bo dvoboj končal. Tudi domači so v tekmo šli zelo oslabljeni, že prej poškodovanemu Luki Koprivcu sta se pridružila še kapetan Gregor Klepej in Domen Hribšek, zaradi službenih obveznosti pa je bil odsoten Aljaž Zore.

Po treh minutah igre je na semaforju polne Dolanke pisalo 0:3, pri čemer so bili hitri pivovarji uspešni predvsem iz protinapadov in jasno je bilo, da bo domača obramba pred zahtevno nalogo. Tudi po minuti odmora domačega trenerja Aleša Sirka v 9. minuti se stanje ni kaj bistveno spremenilo. Celjani so še naprej narekovali oster tempo, temu pa so domači le stežka sledili. Če ne bi v dolskih vratih nekajkrat uspešno posredoval vratar Klemen Nunčič, bi bila razlika še dosti višja. Tako pa je bilo na polovici prvega polčasa +7 za Celje (4:11) in ta razlika je nato ostajala vse do zaključka prvega dela. Potem pa so gostje s tremi zaporednimi goli pobegnili na 9:18 in s tem rezultatom se je končal prvi polčas.

Tudi v nadaljevanju gostje niso popuščali, zadevali so iz vseh položajev, domačim pa kljub borbenosti in podpore s tribune ni uspelo zaustaviti njihovih naletov. Razlika je tudi v drugem delu naraščala, čeprav sta pri gostiteljih Luka Koprivc in Matic Grušovnik poskušala omiliti visoko prednost, pa je na drugi strani celjska vrsta imela vedno pripravljen odgovor in na koncu zasluženo vknjižila dve novi pričakovani točki.

Sledi krajši premor zaradi reprezentančnih aktivnosti, prvenstvo pa se nadaljuje 3. novembra z 8.krogom, ko v Dolanko prihaja RK Maribor.

Zoran Zore 


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 13. 11. 2018
Zasavc.net - 12. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net