Posledice ponedeljkovega neurja

V ponedeljek, 16. aprila, je močno deževje povzročilo v Zasavju kar nekaj težav. Zaprte so bile tudi ceste.

od Zasavc.net - 17. 04. 2018
Foto: Tadej Tomšič (Fb)

Zagorje ob Savi

Ob 18.39 je občino Zagorje ob Savi zajelo neurje z močnimi nalivi. Gasilci PGD Zagorje mesto, Loke in Izlake so prečrpali vodo iz več stanovanjskih hiš, s folijo prekrili zemeljske plazove, čistili odtočne jaške, preusmerjali hudournike, ki so ogrožali hiše. Pri odpravljanju posledic je sodelovalo Komunalno podjetje Zagorje ob Savi.

Kot so sporočili iz Občine Zagorje ob Savi, kjer bodo povzročeno škodo ovrednotili v naslednjih dneh, so bile poplavljene in neprevozne ceste: Zagorje – Ravenska vas – Bevško, Slačnik – Vizgarje, Izlake – Spodnje Izlake, Pečarjeva – Garaže Okrogarjeva, Pečarjeva – Jevševar, Cesta 9. avgusta – Selo 62, Selo 37 ter cesta Selo 7 – Proletarec. Poplavljena je bila tudi regionalna cesta med Izlakami in Zagorjem. Voda je zalila trgovino Mercator v središču Zagorja, gostinski lokal Fejst Pub, prostore študentskega kluba Šklab, stanovanjski blok na Cesti zmage 43-45 in še nekaj stanovanjskih ter gospodarskih poslopij.

»Velika večina cest v zagorski občini je danes normalno prevoznih, tekom dneva bo zagotovljena popolna prevoznost vseh cest – trenutno še ni v celoti prevozna cesta nasproti Proletarca,« so povedali na Občini Zagorje. 

Trbovlje

Ob 19.10 so na območju občine Trbovlje zaradi močnega deževja gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje iz vozila, ki je obstal na poplavljenem delu regionalne ceste Trbovlje–Zagorje rešili mater in otroka. Gasilci so tudi očistili odtočne kanale in nudili pomoč pri izvleku vozila, ki je nasedlo na kupu sodre. V Bevškem so bile zaradi meteorne vode ogrožene štiri hiše in v enem objektu je zalilo prostore. Gasilci so vodo prečrpali. V Jugovem grabnu je hudournik odtrgal del ceste, podrlo se je drevo in pričelo je plaziti. Na Keršičevi cesti je meteorna voda zalila telovadnico osnovne šole. Gasilci PGD Trbovlje mesto so očistili strešne žlebove in odtočne jaške. Na Kleku pa so gasilci PGD Klek prekrili del strehe okoli dimnika na hiši.

Zemeljski plaz je zasul del regionalne ceste Trbovlje–Zagorje, čez Slačnik, ki so ga očistili delavci CGP. Zaradi več plazov je bila nekaj časa zaprta tudi regionalna cesta Trbovlje–Hrastnik.

Hrastnik

Ob 19.30 so na območju občine Hrastnik zaradi močnega deževja posredovali gasilci PGD Hrastnik, Marno, Dol pri Hrastniku in Prapretno. Gasilci so iz šestih stanovanjskih objektov in gostinskega lokala prečrpali meteorno vodo, pri treh objektih preusmerili hudourniški potok in na lokalni cesti v podvozu Krnice očistili propust ter odtočni jašek. Med dvema plazovoma na cesti Hrastnik–Radeče je obtičal voznik z osebnim vozilom, ki so ga rešili gasilci PGD Radeče.

Vremenska napoved za prihodnje dni

Glede na vremenske napovedi v naslednjih dneh v Zasavju ni pričakovati, da bi se neurje ponovilo. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, predvsem plohe, ki bodo do večera ponehale. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Ponoči se bo od severozahoda postopno zjasnilo.

V sredo bo precej jasno, le v južni in vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek in petek bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal šibak severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 08. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 04. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net