Postaja Štilček

Tradicionalni Štilčki so garancija za večer dobre volje in smeha. Po letu dni so gledališčniki Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje na svojem odru spet pripravili tradicionalno prireditev s podelitvijo Štilčkov, ki so jih dobili uspešni člani v preteklem letu.

od Zasavc.net - 28. 01. 2018
Foto: Irena Vozelj

Povezovalki programa, Ana in Živa, sta se na železniški postaji pogovarjali in pregovarjali ali bi se odpravili iz Zidanega Mosta v Trbovlje ali ne. Med njunim pogovorom so se vrstila različna dogajanja, ki so zaznamovala preteklo leto.

V Štilikum fartium so Katra, Annemarie, Stella, Tia, Larisa, Ana, Živa in Laura predstavile različne eksponate. Mednje sta se prikradla tudi snažilkino vedro in močo. Težko je bilo pojasniti vodički, da ne spadata med razstavne eksponate.

Kam smo padl? Trije mladeniči, Adi, Kevin, Gašper, zasvojeni s pametnimi telefoni, so se zelo razburjali, ko ni bilo več internetnega signala.

Tudi Volitve jih niso zaobšle. Adi, Gašper, Kevin, Rok in Lana so odigrali predstavitev treh kandidatov, med njimi tudi Angelco Potičkovič, ki je s sabo prinesla potičko.

Spoved, ki so jo pripravili Sašo, David, Kaja in Mirza, je bila zelo verodostojna. Mož in žena, ki sta menila, da sta grešila, sta nasmejala polno dvorano obiskovalcev. Žena, ki je prišla k spovedi zadnja, se ni mogla načuditi, da jima je spovednik povedal, da nista grešila in da bosta lahko še naprej hodila k maši. V Mercatorju so jima za isti greh prepovedali vstop.

V Lipsync-u so se Kaja, Mirza, Annemarie, Ana, Živa, Laura in Jaka predstavili s plesom ob spremljavi glasbe znanih pevcev.

V prizoru iz kitajske trgovine so zaigrali Katra, Rok, Tia, Stella, Laura, Annemarie, Jaka in Lana. Poslovali so brez izdajanja računov. Ob obisku inšpektorice DURS-a so izginili v neznano.

Obiskovalce Kina Kajo, Adija, Gašperja, Lano, Stello, Lariso in Kevina,je ves čas motilo dekle na začetku vrste z različnimi prošnjami, da naj dobi njen prijatelj kokice in drugo. To je povzročalo nelagodje vseh, ki so sedeli v vrsti. Kljub trudu je njen prijatelj odšel z drugo.

Ker imajo včasih Trboveljčani in Zagorjani podoben odnos kot Hrvatje in Slovenci, so Mirza, Jaka, Kevin, David, Rok, Gašper, Borut, Laura in Annemarie predstavili Arbitražni sporazum. Trboveljski ribiči v čolnu K.U.A.R.T.E.T. in zagorski v Medeji so se prerekali čigave so ribe, dokler jih ni prišel mirit Borut in jim predlagal, naj postane merilo, da kdor jo ulovi, od tistega je. Seveda se je pojavila tudi obalna straža.

Nobeni Štilčki ne minejo brez LOSOS-ov, vsakoletnih izvajalcev Boruta in Uroša ob spremljavi harmonikarja Mihe, ki so se tudi letos šalili na račun aktualnih tem.

Iz Rusije z ljubeznijo so nastopili David, Rok, Laura in Kaja. Opozorili so na njihove tamkajšnje vremenske razmere, kjer večkrat doma zmrzujejo, radi pijejo vodko … Opijanjen mož je s sekiro uničil »internet«, kjer je preživela njegova žena večino svojega časa.

Katra, Mirza in Annemarie so se spotaknili ob nove »parkiromate« v Trbovljah. Parkirnina na plavi coni se mora plačevati, saj jo drugače »podražijo« komunalni inšpektorji, ki kontrolirajo uporabnike in kaznujejo tiste, ki ne upoštevajo navodil za parkiranje v tej coni. Ostane edino še peš hoja v dolino.

Letošnje Štilčke so prejeli: Stella Pleša za glavno žensko vlogo, Zala Kantužar za glavno moško vlogo, Jaka Kunič za glavno moško vlogo, Tija Dolinšek za stransko žensko vlogo, Nastja Abdič za stransko žensko vlogo, Francozinja Marie Castel mednarodni štilček in male štilčke Gašper Nemet, Kevin Hudarin, Adi Ahmetović, Lana Motoh in Larisa Kus za dobršno mero talenta za igro, vztrajnost, točnost, požrtvovalnost in pripravljenost zaigrati v manjših vlogah.

Po končani prireditvi so se igralci povabili obiskovalce na druženje v veži, kjer so pripravili prigrizke in pijačo. Nanda Guček je tam postavila razstavo o delu gledališčnikov.

Irena Vozelj


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 10. 2018
Zasavc.net - 12. 10. 2018
Zasavc.net - 10. 10. 2018
Zasavc.net - 09. 10. 2018
Zasavc.net - 08. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net