Praznični zvoki

Glasbena šola Zagorje je v petek, 22. decembra, v dvorani Delavskega doma Zagorje pripravila svoj tradicionalni božično novoletni koncert. Prireditev je povezovala Karmen Cestnik.

od Zasavc.net - 23. 12. 2017
Foto: TPK

Božično novoletni koncert Glasbene šole Zagorje so odprli najmlajši, ki prepevajo v otroškem pevskem zboru CiciDO s skladbicami Hokus pokus in Svet iz besed. Zbor vodi Špela Črnko, ki je tudi zborovodkinja mladinskega pevskega zbora Medeja. Ta je nadaljeval koncert s pesmima Žitni klas in polni dvorani zaželel vesel božič iz srca s skladbo Feliz navidad. Na klavirju je zbora spremljala Urška Vidic

Božično vzdušje se je nadaljevalo s komorno skupino jelenčka Rudolfa, ki je zaigrala prav skladbo o jelenu z rdečim noskom. Julija Majdič, Anže Povše, Teo Novak in Ana Juvan so igrali saksofon, Enej Groboljšek kitaro, Eva Rojko violončelo, Neža Kosi bas klarinet, Miha Konrad tolkala, Saša Peterlin pa jih je spremljala na klavirju. Skupina je nastopila pod mentorstvom Tadeja Šepeca. Dejan Tabor pa je za nastop pripravil skupino tolkal, ki se je z božičnimi zvončki predstavila naslednja. V skupini so igrali Bor Detič, Anej Gorišek, Izza Zorec in Nace Deželak. Deset fantov in pet deklet je nato prijelo za svoje kitare in publiki postreglo s skladbami La bamba, Django's stomp in Beautful dreamer. Pri slednji se kitaristom, ki jih vodi Jure Jahn, pridružila Anja Podpečan kot solistka na flavti.

Glasbeno božično pravljico so nadaljevale učenke 4. do 6. razreda baleta. Zaplesale so odlomek iz baleta Hrestač, za katerega koreografijo je poskrbela njihova učiteljica Ana Hrastelj Malec. Can – can in La cucaracha sta zazveneli izpod strun ubranih godal, ki jih vodi dirigent Klemen Benko. Godalcem so se pri skladbi Snežna pravljica pridružili še pevci in pa učenci plesne pripravnice, ki so poželi tudi prav prisrčen aplavz. Sledil je nastop mladinskega pihalnega orkestra, ki ga vodi Drago Peterlin. Orkester se je predstavil s tremi skladbami: Woodpeckers parade, valčkom Ein Strauss fűr dich in The Merry clockmaker. Orkester harmonik pod vodstvom Ivice Obrul je zablestel z izvedbo Abbine skladbe Money, money, money, nato pa skupaj s solistom na evfoniju Luko Tomažinom publiko očaral z izvedbo skladbe Ave Maria. Svoj nastop je zaključil z narodnozabavno skladbo Deklica.

Božično novoletni koncert je sklenil orkester flavt pod vodstvom Nataše Burger. Poslušalce je pobožal s Serenado Franca Shuberta, nadaljeval z Robežnikovo Na vrhu nebotičnika, ki jo je zapela Ema Čop, praznično zazvenel s skladbo All I want for Christmas is you ter nato zaplesal s flavtami v skladbi Flavte plešejo. Občinstvo je glasbenike bogato nagradilo z aplavzom, ti pa so v zahvalo zaigrali »podaljšek«. 

Učenci in učitelji Glasbene šole Zagorje so tako tudi letos občinstvu izročili toplo in iskreno božično darilo. In ga bodo še enkrat. Ponovitev božično novoletnega koncerta je namreč na sporedu tudi nocoj.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 17. 10. 2018
Zasavc.net - 17. 10. 2018
Zasavc.net - 15. 10. 2018
Zasavc.net - 12. 10. 2018
Zasavc.net - 10. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net