Prečrpali 2,2 milijona evrov

Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje koordinira program spodbujanja konkurenčnosti na problemskem območju HRT v obdobju 2013-2020. Kot so sporočili iz agencije, so hrastniška in trboveljska podjetja v okviru tega programa lani uspešno prečrpala 2.198.963 evrov.

od Zasavc.net - 03. 04. 2018
Foto: Tatjana Polanc Kolander

Prek instrumentov programa spodbujanja konkurenčnosti so podjetja iz Hrastnika in Trbovelj lani pridobila 2.2 milijona evrov povratnih in nepovratnih sredstev za svoje projekte.

Med podjetji je bilo največ zanimanja za sofinanciranje začetnih investicij ter ustvarjanja novih delovnih mest na območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje za leti 2017 in 2018. V tem razpisu je MGRT podjetjem ponudil nepovratna sredstva. Na marčevskem razpisu je bilo uspešnih pet trboveljskih in hrastniških podjetij, ki so skupaj pridobila dobrih 850.000 evrov.

Precejšnja konkurenca je bila pri izboru podjetij, ki so kandidirala na razpis Slovenskega podjetniškega sklada oktobra lani. Uspešnih je bilo osem podjetij, ki so za svoj zagon prejela skoraj 315.000 evrov.

Tri podjetja iz Trbovelj oziroma Hrastnika so uspešno kandidirala tudi za ugodna razvojna posojila, ki jih je razpisal Slovenski regionalno razvojni sklad, ter pridobila skupaj 688.500 evrov ugodnih razvojnih posojil. Več podjetij se je odločilo za pridobitev mikrokreditov Slovenskega podjetniškega sklada. Uspešnih je bilo deset, ki so pridobili 345.000 evrov.

Kot so povedali na RRA Zasavje se podjetja lahko poslužujejo tudi drugih ukrepov, med njimi povračila plačanih prispevkov za socialno varnost, davčne olajšave za zaposlovanje in investiranje ter spodbud za trajnostni razvoj podeželja.

Trenutno je aktualen razpis za pridobitev mikrokreditov na problemskih območjih. »Za več informacij o odprtju ostalih razpisov, pa se lahko obrnete na RRA Zasavje ali direktno na razpisovalce posameznih finančnih sredstev,« so ob tem še dodali na RRA Zasavje.

ZT


- oglaševalski prostor -

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 29. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net